Nico’s Klassieker: Aston Martin Vanquish (2002)

AW14 Nico Aston Martin Vanquish 02

Nico Aaldering haalt weer iets moois uit zijn Gallery. Dit keer richt hij zich op de youngtimers, of te wel auto’s van minimaal 15 jaar oud want dat is een groeimarkt. Steeds meer zakelijk rijders gaan met een youngtimer rijden aangezien je 35% bijtelling hebt over de dagwaarde van zo’n auto. Nu heeft Nico wel een mooie youngtimer staan: de Aston Martin Vanquish. Daar tast je wel diep voor in de buidel, maar op de bijtelling bespaar je toch een hoop geld. En het rijdt lekker zo’n V12!

AW14 Nico Aston Martin Vanquish 05

De Aston Martin V12 Vanquish is een prachtige GT, die werd onthuld op de Autosalon van Genève in 2001. De auto werd ontworpen door Ian Callum en had een grote gelijkenis met de DB7. De auto leek veel op de Project Vantage Concept. Hij is gemaakt van aluminium en heeft een 5,9 Liter V12 motor.

AW14 Nico Aston Martin Vanquish 03

De Aston Martin V12 Vanquish was de officiële auto van James Bond in de film Die Another Day. De kijkers waren zo enthousiast over de auto dat deze meteen verkozen werd tot een van de populairste filmauto’s. De auto eindigde op de derde plaats na iconische auto’s als de Mini uit The Italian Job en de Aston Martin DB5 uit Goldfinger.

Voor meer informatie:
Gallery Aaldering