Alpine is terug!

AW34 Alpine 06

Op de Autosalon van Geneve zagen we de terugkeer van het beroemde Alpine. Twintig jaar na de laatste productieauto rollen er weer auto’s van de band en ze zetten meteen hoog in. Het eerste ‘nieuwe’ model is namelijk vernoemd naar een roemruchte voorganger: de A110.

AW34 Alpine 01

De historische Alpine A110 verraste in de jaren 60 vriend en vijand door de Monte-Carlo Rally te winnen. Op de beroemde Col de Turini was de A110 dankzij z’n lage gewicht en talent voor bochten de grotere en veel krachtigere auto’s de baas. En dit zien we ook terug bij zijn moderne opvolger.

AW34 Alpine 05

De nieuwe A110 is uitgerust met een 1.8 liter blok dat maar liefst 225pk en omdat de auto maar 1.080 kilogram weegt gaat hij van 0 tot 100 in 4,5 seconden. De achterwielaangedreven auto met de turbomotor achterin zorgt voor een snaarstrakke wegligging en ultiem rijplezier. Dankzij de flippers achter het stuur en de 7 traps automaat met dubbelle koppeling, hoeven je handen maar één ding te doen; iedere weg tot een rally-proef omtoveren.

AW34 Alpine 03

Op het Concours d’Elegance Paleis Het Loo op zaterdag 1 en zondag 2 juli zal de nieuwe Alpine A110 zijn nationale debuut maken en vanaf het einde van het jaar staat de auto bij de dealers.

Voor meer informatie:
Alpine Cars
Concours D’Elegance Paleis het Loo