AMG 50 Jaar

AW11 AMG 05

Formule 1-grootheid Lewis Hamilton werd na de grand-prix van Mexico voor de vierde keer tot wereldkampioen gekroond en het kampioenschap voor constructeurs werd na de Grand-prix van Amerika alweer voor de vierde keer op rij veilig gesteld door het Mercedes AMG Petronas Formula One team. AMG. Het zijn drie letters die het hart van elke auto(sport)liefhebber al 50 jaar harder doen kloppen.

AW11 AMG 04

Het begon allemaal 50 jaar geleden met Hans Werner Aufrecht en Erhard Melcher, twee werknemer van Mercedes, die in hun kelder een Mercedes-Benz 300 SEL onder handen namen. Dat monster verpletterd met zijn 420 pk de concurentie tijdens de 24 uur van Spa-Francorchamps. Vele succesvolle raceauto’s volgden in DTM, ITC en FIA GT raceklasses.

AW11 AMG 02

Het meest bekend werd het merk echter door het tunen van Mercedesen. Vanaf 1999 doen ze dat weer onder de vlag van Mercedes-Benz-concern. De laatste jaren verscheen er van alle modellen van AMG-versie: van A tot G-klasse, van CLA tot GT Roadster.

AW11 AMG 01

Alle ervaring, die AMG in 50 jaar heeft opgebouwd in de tuning- en autosportwereld, komt samen in de brute AMG Project One. Deze hypercar levert meer dan 1000pk, gaat van 0 naar 200 km/u in zes seconden en heeft een topsnelheid van 350 km/u. De prijs is 2,3 miljoen euro en als je er een wil hebben heb je pech, want alle 275 exemplaren zijn bij voorbaat al uitverkocht.

Voor meer informatie:
Mercedes AMG