Audi Q2

De Audi Q2 is de kleinste van de Q-familie, maar toch niet echt klein. Hij is langer dan een A1, maar kórter dan een Q3 en verder is de wielbasis even lang als die van een Audi A3. Hij ziet er “blokkiger” uit dan de andere Q-modellen, mede dankzij zijn nieuwe hoekige grille. Door de aflopende daklijn en de anders gekleurde dakstijl krijgt hij ook coupé-trekjes.

AW07 Audi Q2 2

Binnenin is de auto voorzien van Audi’s virtual cockpit waarop naar wens de tellers kunnen worden weergegeven, maar bijvoorbeeld ook de navigatie. De Audi Q2 is voorzien van een smartphone interface, hij kan remmen voor voetgangers, hij kan de dode hoek in de gaten houden, waarschuwen voor kruisend verkeer achter je en de auto veilig stilzetten als je onwel wordt. Maar hij kan ook automatisch filerijden en tussen de lijnen van de weg blijven.

AW07 Audi Q2 4

Je kunt lekker sportief laag zitten in de stoelen, maar omdat de auto zo hoog op zijn wielen staat, behoud je een goed overzicht op de weg. ‘The best of both worlds’. Daarnaast is hij verkrijgbaar met vierwielaandrijving en heeft hij een bodemspeling van 15 centimeter, waardoor de auto ook op onverharde wegen uit de voeten kan.

AW07 Audi Q2 1

De Audi Q2 is verkrijgbaar met een TFSI- en TDI-motoren. De prijzen beginnen bij 28.990 euro.

Voor meer informatie:
Audi Q2