Preview – Audi Q2

We nemen de nieuweling van Audi onder de loep, de Q2. Is het een hippe crossover, een mini-suv of een hoge hatchback? In ieder geval is het iets dat de concurrenten BMW, Mercedes-Benz en Volvo niét hebben.

q2v4

Uiteraard is hij de kleinste van de familie Q, maar écht klein is hij ook weer niet. Zo is hij langer dan een A1, maar kórter dan een Q3 en verder is de wielbasis is even lang als een Audi A3. Enerzijds ziet hij er “blokkiger” uit dan de andere Q-modellen, mede dankzij zijn nieuwe hoekige grille, maar dankzij de aflopende daklijn én de laatste, anders gekleurde dakstijl krijgt hij ook coupé-trekjes.

q2v3

Binnenin zien we een inmiddels bekende optie terugkeren: het digitale dashboard, ofwel Audi’s virtual cockpit. Waarop naar wens de kilometerteller kan worden weergegeven, maar bijvoorbeeld ook de navigatie. Daarnaast zit de Q2 boordevol leuke, maar ook veilige gadgets. Dankzij de Audi smartphone interface werken auto en telefoon uitstekend samen. Maar hij kan ook remmen voor voetgangers, je dode hoek in de gaten houden, jou waarschuwen voor kruisend verkeer achter je en de auto bijvoorbeeld veilig stilzetten als je onwel wordt. Maar hij kan ook automatisch filerijden en je comfortabel tussen de lijnen van de weg houden.

q2v5

Hij zal verkrijgbaar zijn met Audi’s bekende en nieuwe TFSI- en TDI-motoren, met vermogens die uiteen lopen van 116 tot 190 pk. De prijzen beginnen bij net geen 29.000 euro. Hij is nu al te bestellen, maar in november staat hij pas bij de dealer!

Voor meer informatie:
Audi Q2