Audi S4

De Audi S4 is misschien wel de ideale auto, het is namelijk een sportwagen en familiesedan in een. En wie meer ruimte nodig heeft, kiest de S4 Avant. Uiterlijk onderscheidt de S4 zich van zijn zwakkere broers door de voorbumper met grote luchtinlaten, beschaafde zijskirts en een klein achterspoilertje. De buitenspiegels met aluminium-look zijn al jaren het kenmerk van een Audi-S.

ZAW4 s4 3

Onder de kap huist een nieuwe 3,0 liter V6 turbo met 354 pk en een maximum koppel van 500 Nm. Genoeg voor een sprint van 0 naar 100 km/h in 4,7 seconden. De Avant doet het in 4,9 tellen. Via een eveneens geheel nieuwe achttraps automaat wordt het vermogen naar alle vier de wielen overgebracht. Optioneel kan worden gekozen voor een speciaal sportonderstel met Active Damper Control. Via het Audi Drive Select kun je dan diverse set-ups kiezen voor de motor, de transmissie, het sportdifferentieel en de schokdempers.

ZAW4 s4 2

In het interieur zijn uiteraard ook de nodige sportieve details te vinden. Denk aan geborstelde aluminium elementen, dorpels met een verlicht S4 logo en natuurlijk sportstoelen met een combinatie van nappaleer en alcantara. En het inmiddels bekende digitale dashboard is ook hier terug te vinden.

ZAW4 s4 5

Voor meer informatie:
Audi S4