Auto’s voor échte liefhebbers bij Gaspedaal.nl

De autoliefhebbers zullen het wel herkennen. Wanneer je op weg bent naar bijvoorbeeld werk, en een leuke Mini of die aparte Saab langs ziet rijden. Vervolgens gaan we toch even window shoppen, oftewel kijken hoeveel zo’n auto eigenlijk kost… en of het iets voor jezelf is. En we doen het vaker dan we denken, zo blijkt.

gas5-06

De afgelopen weken zochten we alle ins en outs op occasiongebied.  Hiervoor gingen we naar Gaspedaal.nl, een populaire zoeksite. Zij hebben een aanbod van meer dan 300.000 auto’s, ook van particulieren, en via hen zoek je meteen op 15 autowebsites tegelijk… Als geen ander weet Gaspedaal.nl dus waar Nederland naar zoekt! En nu willen we dus weten naar welke auto’s voor liefhebbers er veel wordt gezocht.

Kelly Ratering is één van de mensen achter de deze populaire site, en ziet dagelijks de ins en outs van Gaspedaal.nl. Zo ook het zoekgedrag van de mensen.

“Als je de zoekopdrachten naar de grote merken met hun volumemodellen gaat bekijken, dan zijn de cijfers goed te begrijpen. Er wordt het meest gezocht op Volkswagen, Audi en Peugeot. Dit wil niet persé zeggen dat ze het meest worden verkocht, maar daar wordt in eerste instantie wel op gezocht.

Maar het leuke van cijfers analyseren is dat er rare verschijnsels naar boven komen.Van de 112 automerken die op Gaspedaal.nl staan, zijn er een aantal opvallende merken in de lijst van meest gezochte.”

gas5-02

Er werd bijvoorbeeld in 2014 meer dan 490.000 keer gezocht naar een Saab… en dat is bijna 100.000 keer meer dan op een Mini, en 375.000 keer meer dan op een smart. En dat voor een merk dat niet meer bestaat. We hebben het hier dan over échte liefhebbersauto’s.

En dat zou kunnen verklaren waarom er maar liefst ruim 170.000 mensen voor een Ferrari hebben gezocht, hoewel het in dit geval waarschijnlijk meer te maken heeft met algemeen interesse… zo van “Zou ik dat kunnen betalen?” Stel je voor dat er 170.000 Ferrari’s zouden rondrijden in Nederland…

Dit zijn nog bekenden merken, maar ook merken waar de meeste mensen nog nooit van gehoord hebben worden goed gezocht. Wat dacht je van het merk De Tomaso, een Italiaanse sportwagen fabrikant die in 2012 echter failliet werd verklaard na meerdere financiële debacles. Maar hun auto’s blijken nog steeds in trek bij de 10.000 liefhebbers die er na gezocht hebben op Gaspedaal.nl.

gas5-05

Veel eerste zoek opdrachten zijn gebaseerd op hun emotionele kant, Hummer is daar een goed voorbeeld van. 26.000 zoek opdrachten. Stoere auto, maar pas daarna beginnen mensen te beseffen dat het kosten plaatje niet ophoudt bij de aanschaf. Onderhoud en belastingen op zo’n auto zijn voor de meeste mensen niet op te brengen. Daarna gaan ze in de tweede ronde dus zoeken met hun verstand.

Verder zijn er 3 merken die opvallen als je kijkt naar het zoekvolume van 2012-2015. Donkervoort en Spyker laten enorme stijgingen zien, en op een Morris wordt er veel gezocht! En dan hebben we het over de Morris Marina, een auto van mindere kwaliteit waar slechts een enkele nog van in Engeland rijdt. Hier wordt duidelijk door liefhebbers op gezocht. En dat zijn maar liefst 23.000 liefhebbers

En kennen jullie nog de De Lorean uit de film back to the future ? 2.963 mensen dachten eraan om eentje in de garage te nemen.

gas5-1b

Kortom, een auto die op jouw jeugdige netvlies is ingebrand, is niet altijd onbereikbaar als je er gewoon naar zoekt. En al kan je hem niet betalen… tja, plaatjes kijken is ook leuk.

Voor meer informatie: Gaspedaal.nl