Autosalon van Genève 2017

Autowereld reist af naar de PalExpo van Genève, het grondgebied van de belangrijkste autoshow ter wereld. Dat formaat niet altijd van belang is, bewijst deze AutoSalon. Hij is niet heel groot en daardoor lekker overzichtelijk, maar is tegelijk afgeladen met primeurs, gave studiemodellen en dikke sportwagens!

AW24 - Geneva 5

Volvo staat niet meer op alle autobeurzen, maar als ze er staan hebben ze meteen groot nieuws. In Genève laten ze de nieuwe Volvo XC60 zien, die zoals gebruikelijk bij de Zweden weer is afgeladen met de nieuwste veiligheidstechnologieën. Bij Suzuki staat de nieuwe frivole Swift op de stand. Hij is veel speelser vormgegeven dan zijn voorganger met een mooie grote grille en eigentijdse led-lampen. De Ford Fiesta staat in vier gedaantes op Genève: de Active, ST-Line, Titanium en de Vignale. Bij Nissan vernieuwen ze de Nissan Qashqai en die kan met het ProPILOT-systeem autonoom rijden.

AW24 - Geneva 2

Autonoom rijden is sowieso een hot topic op de beurs. In Genève laat het Zwitserse Rinspeed haar visie zien met het studiemodel Oasis, een soort huiskamer op wielen. Toyota gooit het over een andere boeg en onthult de i-TRIL, die volgens de Japanners het stadsbeeld in 2030 moet gaan bepalen. En natuurlijk kan deze concept ook zelfstandig door het verkeer navigeren. Bij Peugeot staat de Instinct Concept, die informatie van smartwatches, -phones en social media gebruikt om de consument beter te bedienen. De auto kan zelfs communiceren met het slimme huis van de bestuurder en alvast de buitenverlichting en muziek activeren wanneer hij/zij de straat inrijdt.

AW24 - Geneva 6

Dit jaar is er op de Autosalon van Genève ook weer flink wat Nederlands nieuws. Victor Muller trok het doek van de Spyker C8 Preliator Spyder en kondigde meteen aan dat hypercarfabrikant Koenigsegg de 600pk sterke motor levert voor het model. Een ander Nederlandse tintje treffen we bij Renault of eigenlijk bij het opnieuw leven ingeblazen merk Alpine. Daar staat Nederlander Michael van der Sande aan het roer en hij mocht de nieuwe Alpine A110 onthullen. En met zo’n naam weet de kenner genoeg: dat is een hele snelle auto!

AW24 - Geneva 4

Mazda showt z’n nieuwe CX-5, Toyota de nieuwe Yaris, Mercedes de E-klasse cabriolet, Kia de Rio, Hyundai de i30 Wagon en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

AW24 - Geneva 8

Snelle auto’s zijn er op de 87e Autosalon van Genève meer dan genoeg. De liefhebber kan zich nog t/m zondag 19 maart vergapen aan auto’s als de Ferrari 812 Superfast, Zenvo ST1, Porsche Panamera Sport Turismo en nog veel meer!

AW24 - Geneva 10

Voor meer informatie:
Autosalon van Genève
Ferrari 812 Superfast
Fittipaldi Motors EF7 Vision Gran Turismo
Ford Fiesta
Hyundai i30 Wagon
Kia Niro
Kia Rio
Mazda CX-5
Mercedes E-Klasse Cabriolet
Mercedes GLA
Nissan Qashqai
Peugeot Instinct Concept
Porsche Panamera Sport Turismo
Land Rover Range Rover Velar
Alpine A110
Rinspeed Oasis
Spyker C8 Preliator Spyder
Suzuki Swift
Toyota Yaris
Vanda Dendrobium
Volvo XC60
Volkswagen Arteon
Zenvo TS1 GT anniversary