Autosalon van Genève 2018

RTL Autowereld is deze week op de 88e Autosalon van Genève. Deze prestigieuze beurs is niet heel groot, maar dankzij z’n enorme hoeveelheid primeurs, is deze autoshow de belangrijkste van het jaar. De hallen zijn afgeladen met nieuwe productiemodellen die nu of binnenkort in de showroom staan. Tegelijkertijd pakken de automerken flink uit met indrukwekkende conceptcars en de ‘auto-veredelaars’ laten zich van hun meest extreme kant zien.

De Autosalon is een feest voor iedere autoliefhebber en is stiekem best bereikbaar. Je vliegt naar Geneve en kunt vervolgens lopen naar de PalExpo, de plek waar de Autosalon plaatsvindt.
De beurs is nog open tot en met 18 maart, maar bij RTL Autowereld zie je de hoogtepunten nu al.

Deze week de vliegende auto van PAL-V, de ‘Auto van het Jaar’, de Peugeot 508, Toyota Aygo, bijzonder nieuws van Renault en de ‘groene’ modellen van Hyundai. Verder een blik op het heden en de toekomst van Mitsubishi, de nieuwe C-klasse van Mercedes-Benz én de Mercedes-AMG GT 4-door Coupé. Mazda showt z’n nieuwe ‘6’ en Volvo z’n V60. Lexus komt met een ‘UX’ en Kia presenteert z’n nieuwe Ceed en we praten meteen met diens designer. Verder duiken we in de toekomst en de autosport van Nissan en zie je uiterst lekker supercars als de McLaren Senna en Porsche 911 GT3 RS. Tot slot hebben we een exclusief interview met ex-Formule 1 coureur David Coulthard, die een band heeft ontwikkeld met Cooper Tires.

Meer informatie:
Geneva International Motor Show 2018
Peugeot
Toyota
Renault
Hyundai
Polestar
Mitsubishi
Cooper Tire
McLaren
Mercedes-Benz
Volvo
Mazda
Porsche
Lexus
Kia
Nissan