Autosalon van Genève – Deel 3

De Autosalon van Geneve is inmiddels afgelopen, maar we keren nog één keer terug naar Zwitserland. Allard Kalff en Andreas Pol hebben namelijk de afgelopen afleveringen veel laten zien, maar nog lang niet alles.

AW26 - Geneve 5

Vliegtuigfabrikant Airbus is een vreemde eend in de bijt tussen alle autofabrikanten, maar ze staan er met Geneve-waardige concept: de Pop.Up. Het is elektrisch aangedreven platform, dat ook autonoom kan rijden, een passagiers compartiment en een drone, die ook volledig zelfstandig kan vliegen. Jaguar is aanwezig met de I-Pace concept, die als productiemodel volgende jaar de concurrentie met de Tesla Model X aan moet gaan.

AW26 - Geneve 4

Er staan op de beurs veel kleine fabrikanten, die met veel liefde een kleine oplage auto’s produceren die de moeite meer dan waard zijn. Eadon Green staat er met The Black Cuillin, een lel van een auto die is gebaseerd op de auto’s uit de jaren 30. Het Britse Noble bouwt jaarlijks 10 tot 12 auto’s en heeft een M600 in Carbon en British Racing Green meegenomen; een supercar van de oude stempel. Geneve staat bekend om de vele tuners die daar een stand hebben. Fab Design maakt een snelle Mercedes-Benz SLR nog sneller door het gebruik van carbon, maar deze letterlijk schitterende auto met smurfblauw interieur is alleen weggelegd voor mensen met hele diepe zakken.

AW26 - Geneve 7

Maar er staan gelukkig ook nog productiemodellen voor de gewone man. Zo zullen de meeste Zwitsers een bezoekje brengen aan de stand van Subaru. Het merk is daar ongewoon populair door haar vierwielaangedreven modellen.

AW26 - Geneve 6

Naast alle bestuursvoorzitters van de automerken en televisiepresentatoren als Chris Harris van Top Gear, lopen er ook heel veel bekende namen uit de autosport rond. Je kunt er zo maar tegen racelegendes als Eddie Jordan, Emerson Fittipaldi en Alain Prost aanlopen.

Volgend jaar is er weer een kans om in Geneve te gaan kijken!

Voor meer informatie:
Autosalon van Geneve
Airbus Pop.Up
Jaguar
Eadon Green
Noble Cars
Fab Design