Autosalon van Parijs 2016 – Deel 2

We zijn in Parijs voor het tweede deel van de 2016 Mondial de l’Automobile! Andreas Pol en Allard Kalff laten je de nieuwste productiemodellen, de snelste supercars en de mooiste concepts zien.

Traditioneel is Parijs de speeltuin van de Franse merken. Bij Renault zagen we al de Renault TreZor Concept, maar er is nog meer nieuws op het gebied van elektriciteit bij het Franse merk. De Renault Zoe is licht geupdate en is er nu met een verbeterde actieradius van 400 kilometer.

AW06 IAA 8

Citroën is van de partij met de nieuwe C3. Die is van kop tot kont veranderd en doet door de opvallende AirBumps denken aan de succesvolle C4 Cactus. Daarnaast gaan ze in 2017 ook weer meedoen aan het World Rally Championship en met de Citroën C3 WRC Concept laten ze alvast zien hoe de auto er uit gaat zien.

Ander sportnieuws staat er bij Peugeot. Ze zijn helemaal klaar voor Dakar 2017 met de bruut ogende Peugeot 3008 DKR. Waarschijnlijk gaat de auto het weer goed doen met ervaren coureurs als Sébastien Loeb en Stéphane Peterhansel.

AW06 IAA 6

Suzuki toont de hippe opvolger van de Splash. De Ignis wijkt niet veel af van de iM-4 en Ingnis Concept waar hij op gebaseerd is. Het is een leuke frisse mini-crossover van 3 meter 70 lang en bijna 1 meter 60 hoog.

Volkswagen wil in 2025 een miljoen elektrische auto’s met een grote actieradius verkopen. In Parijs staat de Volkswagen ID, die in 2020 op de markt moet komen. Het merk noemt de auto zo revolutionair als de Kever vanwege de actieradius van 600 kilometer, autonoom rijden en vooral de lage instapprijs.

AW06 IAA 10

Bij Mercedes-Benz staan veel nieuwe productiemodellen, zoals de dikke Mercedes-AMG GLC 43 Coupé en de stoere E-klasse All Terrain. Maar ze laten ook een voorproefje voor de nieuwe generatie volledig elektrische auto’s zien: de Generation EQ Concept. Daarnaast staat de Vision Mercedes-Maybach 6 van maar liefst 6 meter lang. Het is een hommage aan de gestroomlijnde coupe’s van weleer, maar onderhuids is het een ultramoderne auto. Elk wiel wordt aangedreven door een aparte elektromotor en samen leveren ze 750 pk.

AW06 IAA 9

Natuurlijk is er nog veel meer supersnel autonieuws. Ferrari toont de 610 pk-sterke GTC4 Lusso T en er staat een supercar met een Nederlands tintje. De Japanse GLM-G4 kennen wij als de van oorsprong Nederlandse Savage Rivale. De auto gaat z’n dikke V8 verruilen voor een elektromotor en wordt dus een Japanse, elektrische supercar!

AW06 IAA 4

En dan hebben we nog niet eens gehad over merken als Mitsubishi, Toyota, Lexus, Nissan, Porsche, Smart, en Hyundai. Er staat echt te veel nieuws om op te noemen. Begint het te jeuken en wil je zelf naar de Autosalon? Dat kan, want hij is nog geopend voor het publiek tot en met 16 oktober!

AW06 IAA 5

Voor meer informatie:
Mondial de L’Automobile 2016
Citroen
Dacia
DS
Ferrari
Hyundai
Lexus
Mercedes
Mitsubishi
Peugeot
Renault
Suzuki
Toyota
Volkswagen