De cross-over familie van Nissan

Tom gaat op stap met de familie; de cross-over familie van Nissan welteverstaan. Waar andere merken er eentje in het gamma hebben zitten, heeft Nissan nu een keur aan cross-overs.

aw1nissan2

Nissan is dan ook één van de redenen van de populariteit van de cross-over. Toen de eerste Qashqai op de markt kwam, nam Nissan een grote gok. Het was destijds de eerste in zijn klasse. Maar het bleek een enorme hit te zijn.

Nu is er een nieuwe en die is alleen maar zuiniger, sterker en geavanceerder geworden en is door z’n schone motoren ook goed voor de lagere 20% bijtellingscategorie.

aw1nissan5

De nieuwste cross-overs zitten vol met de nieuwste technologie. Naast LED-verlichting voor en achter, en zuinigere techniek, hebben ze ook het Safety Shield. Dat zijn sensoren en camera’s rondom de auto die over jouw veiligheid waken. Met het Safety Shield kunnen de auto’s je waarschuwen voor bewegende obstakels tijdens het parkeren, maar ook je dode hoek in de gaten houden, verkeersborden lezen, jou binnen de lijnen van de weg houden, je grootlicht automatisch bedienen, zelf remmen bij een dreigende botsing én zien of je nog een beetje fris achter het stuur zit.

aw1nissan4

Aan de onderkant van het gamma heeft Nissan nu de stoere en eigenzinnige Juke. Ook de Juke was de eerste van zijn klasse (van mini-crossovers). Voor de vernieuwde Juke is die 115 pk 1.2 turbomotor ook leverbaar. Bovendien kent de Juke nu uitgebreide personaliseringsmogelijkheden. Alsof een Juke nog niet opvallend genoeg was.

aw1nissan6

Ook een belangrijke ontwikkeling in deze nieuwe generatie cross-overs is Nissan Connect. Daarbij maakt je smartphone verbinding met de auto en is internet heel eenvoudig te bereiken. Weerberichten, tarieven van tankstations op de route, noem maar op. Ook kun je thuis je route via Google Maps alvast voorbereiden en dié naar de auto sturen.

aw1nissan3

En er is een nieuwe X-Trail. Door hem qua indeling en vormgeving aan te passen valt hij nu ook in de categorie cross-over. Hij lijkt op de Qashqai maar is toch echt een slag groter. Er is dan ook ruimte voor zeven zitplaatsen.

De volledige drieling is te krijgen met voor- en vierwielaandrijving, waarbij de X-Trail het meeste off-road kan uiteraard. Bovendien levert hij ook de meeste bagageruimte en door de theater-opstelling van de drie zitrijen biedt hij ook de meeste ruimte voor de inzittenden.

aw1nissan1

De nieuwe Nissan X-Trail is er vanaf iets meer dan 28.000 euro, dan met een 163 pk sterke 1.6 turbo benzinemotor.
De Qashqai is er vanaf iets meer dan 24.000 euro. Beide auto’s zijn er ook in speciale, extra luxe Business Editions en zijn dan te rijden vanaf 499,- euro per maand.
De vernieuwde Juke is er vanaf nét geen 18.000 euro en voor zowel deze auto als de Qashqai geldt dat een CVT-Automaat in de maand september gratis leverbaar is.

Voor meer informatie:

Nissan
De Nissan Juke
De Nissan Qashqai
De Nissan X-Trail