AW03 50 Jaar Ford Mustang

AW03 50 Jaar Ford Mustang
 Er is er een jarig!
 Misschien wel de meest bekende Amerikaanse auto is namelijk 50 jaar geworden. En om dat te vieren is Circuit Park Zandvoort omgedoopt tot het epicentrum van Ford Mustang liefhebbers.

Van ieder bouwjaar is er hier minimaal één, en geen twee zijn er hetzelfde. Hoewel de auto nooit officieel in Europa is geleverd, zijn er in Nederland naar het schijnt toch zo’n 4-en-een-half duizend Mustangs te vinden. Het aantal liéfhebbers is echter veel en veel groter.

De allereerste Mustang verscheen in 1964 en het was meteen een doorslaand succes: de eerste dag werden er al meer dan 22.000 orders geplaatst.

Hij was niet meteen gebonden aan status of klasse en dat werd z’n belangrijke uitgangspunt. Bij de verschillende generaties was de ene zuiniger en de andere sportiever, maar bovenal bleef de ziel van de Mustang altijd overeind. En in al z’n verschijningsvormen, van oud tot nieuw en van racer tot cruiser kun je hier vinden. Alles dankzij de Nederlandse Ford Mustang Club.

En voor al die bezoekers komt eindelijk het grote moment dichterbij: de onthulling van de nieuwe generatie Mustang. Een heuse primeur voor Nederland.

En dit is hem dan! Deze zesde generatie moet de levende legende voortzetten… en dat kan in theorie beter dan ooit, want hij komt nu ook officieel naar Europa.We moeten nog wel heel even wachten, want hij komt pas volgend jaar… maar hij ko

mt! En da’s toch wel een belangrijk moment. Een dikke, snelle achterwielgedreven coupe die hier een aanval gaat doen op de gevestigde namen.

Bovendien is het niet een Mustang, zoals z’n voorgangers, die nu toevallig de oversteek maakt. Nee, hij wordt het boegbeeld van de nieuwe strategie van Ford. Die, mede dankzij de Europese inbreng, ongetwijfeld beter zal rijden dan ooit.

En die warme ontvangst moet gevierd worden, met een gigantische parade. Alle Mustangs mogen de baan op. Alle generaties mét de bezoekers. Tot het totale circuit gevuld is met deze iconische auto.

Met 5 miljoen facebookvrienden heeft de Mustang de grootste fanbase van alle auto’s… en wij liken hem ook!

Voor meer informatie: