AW04 Kia Optima Hybrid

AW04 Kia Optima Hybrid
Het is één van de best bewaarde geheimen van de zakelijke markt een luxe, stijlvolle slee met 20 procent bijtelling… voor nog geen dertigduizend euro! Dat is de Kia Optima Hybrid!

Het merk Kia komt misschien niet als eerste bij je op als je denkt aan leaseauto’s. Toch hebben ze een goede optie: de Optima is ruim, rijk uitgerust en recent vernieuwd. Het uiterlijk is opgefrist met nieuwe bumpers en een nieuwe neus. Bovendien heeft de auto een groener gevoel gekregen door een meer aerodynamische achterkant, waarbij de uitlaten niet meer zichtbaar zijn.

Dat groene gevoel maakt hij ook onderhuids waar. De motor is onder handen genomen en is weer een stukje zuiniger en schoner geworden. En dat is mooi, want uitstoot is eenmaal de belangrijkste scheidsrechter voor bijtelling. De nieuwe Optima Hybrid heeft nu een CO2 uitstoot van 117 gram per kilometer en valt daarmee precies binnen de grens voor 20% bijtelling.

Een hybride auto is een auto die twee soorten aandrijving combineert. In het geval van deze Optima is dat een 150 pk sterke 2.0 liter benzinemotor en een 48 pk sterke elektromotor. Vooral bij het optrekken assisteert de elektromotor, die maximale trekkracht heeft vanaf nul toeren en dat scheelt dus brandstof.

De accu’s voor de elektromotor worden opgeladen met energie die normaal verloren zou gaan bij het remmen. Deze auto is uitgerust met de inmiddels derde generatie van dit energie terugwinsysteem. Daarmee is meer dan een kilo gewicht bespaard en in combinatie met het eveneens nieuwe remsysteem wordt het ABS systeem sneller en mooier geactiveerd en wordt de remafstand verkort.

Concurrenten als de Peugeot 508 en de Volkswagen Passat hebben de zakelijke markt al jaren stevig in handen en daarom bedient Kia zich van dezelfde tactiek als we van ze gewend zijn, kwaliteit voor een lage prijs én zeven jaar garantie…

Bij die tactiek hoort ook een stukje waar voor je geld. Zo is deze nieuwe Optima dikker aangekleed. Hij heeft nieuwe betere voorstoelen, die je niet alleen kunt verwarmen, maar ook kunt ventileren… Voor als je veel op de weg zit. Hij heeft een nieuw 8 inch touchscreen om de navigatie te bedienen met ook een Eco display om de hybride aandrijving precies te kunnen volgen.

Daarnaast kun je zelfs kiezen voor een verwarmde achterbank, een groot panoramadak en een hoogwaardig Infinity soundsystem… De prijslijst van de Kia Optima Hybrid begint bij net geen dertigduizend euro. Hij heeft zoals gezegd 20 procent bijtelling wat weer neerkomt op een netto bijtelling vanaf 210 euro per maand. Leasen kan vanaf 499 euro per maand.

Kia wil heel graag een grote speler worden op de zakelijke markt. Daarom heeft het merk er alles aan gedaan om deze nieuwe Optima Hybrid zo gunstig mogelijk in de markt te zetten. Hij heeft een lage bijtelling, zeven jaar garantie en alles aan boord wat de zakelijke rijder begeert. Misschien heeft ie nog niet het succes dat ie verdient, maar de ingrediënten zijn zeker aanwezig!

Voor meer informatie: