AW04 Nissan Pulsar

AW04 Nissan Pulsar
De Pulsar is zo nieuw, dat we hem moesten ophalen in de haven van Amsterdam.
We mogen hem – per hoge uitzondering – heel eventjes lenen, want hij wordt volgende week pas officieel onthuld op de AutoSalon van Parijs!Het is een auto waarmee Nissan weer de concurrentie aangaat met auto’s in de klasse van de Volkswagen Golf en de Opel Astra, want voor het eerst sinds 2007 hebben ze in ons land weer een vijfdeurs hatchback.

In 2007 verraste het merk vriend en vijand door geen directe opvolger van de Almera te presenteren, maar een crossover: de Qashqai. Daar kwamen veel kopers op af, maar daarnaast is er toch vraag gebleken naar een vijfdeurs hatchback. Daarom besloot Nissan de Pulsar naar Europa te halen, die qua belijning nog best op een slanke, lage Qashqai lijkt.

De Pulsar is speciaal voor Europa ontworpen en dat de auto wat weg heeft van zijn crossover broertje is niet zo gek. Die heeft namelijk een enorm succes hier. Mede daardoor voelt het merk zich sterk genoeg om zich met deze auto te mengen in de concurrentiestrijd in een klasse waar al heel veel aanbod is.

Hoe doen ze dat dan? Door zich te onderscheiden: het merk claimt dat deze auto de langste wielbasis uit zijn klasse heeft en daardoor beschik je achterin over veel meer been- en schouderruimte. Daarnaast is de Pulsar onder meer te verkrijgen met het Safety Shield, dat we ook kennen van andere Nissans. Zo kan hij zelf remmen bij een dreigende botsing, herkent hij bewegende objecten rondom de auto en houdt hij je binnen de lijnen van de weg. Bovendien heeft hij ook parkeercamera’s rondom… ideaal voor een haastige parkeeractie.

Andere belangrijke factor is de prijs. Ze hebben de vanafprijs onder de 20.000 euro kunnen houden. 19.290 om precies te zijn.

Hij heeft dan een 115 pk sterke 1.2 driecilinder turbobenzinemotor. Er is ook een 110 pk sterke 1.5 diesel. Beide motoren zijn met hun CO2 uitstoot van 119 gram per kilometer voor de benzine en 94 gram voor de diesel goed voor 20 procent bijtelling. Dieselrijden kan vanaf iets meer dan 22.500 duizend euro.

Voor meer informatie: