AW05 Autosalon van Parijs 2014 – deel 1

AW05 Parijs deel 1
We zijn in Parijs voor de 2014 Mondial de l’Automobile!

Alle grote merken zijn aanwezig met vers autonieuws. Andreas Pol en Allard Kalff laten je de nieuwste productiemodellen, de snelste supercars en de mooiste concepts zien.

Traditioneel zijn het de Franse merken die groots uitpakken. Bij Renault is het de nieuwe Espace die het grootste gedeelte van de stand in beslag neemt. Uiteraard draagt de auto het inmiddels bekende familiegezicht van Renault. De grootste verrassing is echter dat de auto een SUV-infusie meekreeg.

Citroën showt een de C4 Cactus Airflow 2L, een superzuinige concept op basis van de C4 Cactus (met die luchtkussentjes). Door verbeterde aerodynamica én een hybride persluchtsysteem zou een theoretisch verbruik van 100 kilometer op 2 liter mogelijk moeten zijn. Ook stond er de C1 Urban Ride, een avontuurlijk aangeklede C1. Peugeot heeft de hoekige Quartz concept meegenomen, plus een batterij aan snelle GTi’s.

Vanuit Japan waren er onder andere de vierde generatie Mazda MX-5 en de nieuwe Suzuki Vitara. Ook de nieuwe Lexus NX stond er, ditmaal met sportieve F-sport uitdossing. Ford showt de gloednieuwe Mondeo, de onlangs vernieuwde Focus én de nieuwe, stoere Mustang. Bij Volvo stond de nieuwe XC90, het eerste model met de nieuwe designvisie van het Zweedse merk. Hyundai toonde de nieuwe i20 en Mercedes-Benz heeft een concurrent voor de Porsche 911: de AMG GT. Één van de grootste primeurs was tenslotte de Lamborghini Asterion, een vierpersoons sportwagen met hybride aandrijving, die bij elkaar goed is voor 910 pk!

Uiteraard stond er nog veel meer nieuws. Daarom komen we volgende week nogmaals vanaf de Autosalon van Parijs voor nóg meer nieuws! Begint het te jeuken en wil je zelf naar de Autosalon? Dat kan, want hij is nog geopend voor het publiek tot en met 19 oktober!

Voor meer informatie:
Paris Motor Show

Citroën
Fiat
Ford
Honda
Hyundai
Kia
Lexus
Mazda
Mercedes-Benz
Peugeot
Renault
Suzuki
Toyota
Volvo