AW06 Autosalon van Parijs 2014 – deel 2

AW06 Parijs deel 2

We zijn nog steeds in Parijs voor de 2014 Mondial de l’Automobile!

Alle grote merken zijn aanwezig met vers autonieuws. Andreas Pol en Allard Kalff laten je de nieuwste productiemodellen, de snelste supercars en de mooiste concepts zien.

Traditioneel zijn het de Franse merken die groots uitpakken. Ze hebben bijzondere concepts mee die de toekomst moeten laten zien. Bij Citroën is dat de DS Divine. De DS-lijn van Citroën moet een apart submerk worden, en deze Divine geeft aan welk gezicht ze gaan krijgen. Daarnaast stond er, op een nogal hoge plek op de stand, de DS3 Ines de La Fressange Paris concept, welke door het gelijknamige modehuis is aangekleed tot een bijzonder gekleurd karretje.

AW06 Parijs 2

Renault heeft ook een luxe variant van hun model: het is de Renault Clio Initiale Paris. Het is de terugkeer van een naam die Renault vroeger ook al gebruikte voor luxemodellen. De Clio is de eerste van de nieuwe generatie die de naam meekrijgt, maar er zullen er ongetwijfeld meer komen met die naam. Ook heeft Renault de Eolab mee, een superzuinige concept waar echter wél rekening met de realiteit is gehouden. Door het gebruik van lichte, maar niet superdure grondstoffen (aluminium, kunststof en magnesium) moet een productiemodel mogelijk zijn. En, als lekkermaker voor de toekomst van autosport, heeft het merk ook de Renault Formule E-auto meegenomen.

Allard neemt de nieuwe Suzuki Vitara nog eens onder de loep. Hij is luxer, veiliger en geavanceerder. Toyota heeft ook een dikke concept mee: de C-HR. De vette crossover is speciaal voor de Europese markt getekend, dus verwacht designelementen van de auto in de toekomst terug te zien. Ook staat de Toyota FCV er, geen concept maar een productiemodel dat op waterstof rijdt! Lexus heeft de nieuwe NX mee, maar daarnaast siert de RC-F ook de stand. De dikke sportcoupé met dikke V8 moet het modellen als de BMW M4, Audi RS5 en Mercedes-Benz C63 AMG Coupé. Over Mercedes gesproken, zij hebben de vernieuwde B-Klasse meegenomen. Hij is er bovendien met nieuwe Natural Gas Drive-motor, waarmee de auto geschikt is voor aardgas of biogas. Ook stond de grote S500 Plug-in Hybrid op de stand. Goed voor een lagere bijtelling én een lage uitstoot. Een leasetopper in spé?

AW06 Parijs 3

Het luxemerk Infiniti heeft de bijzonder mooie Q80 concept mee. Ook de techniek in de auto is interessant, want de 3 liter benzinemotor met 450 pk die onderdeel is van deze hybride aandrijving, zou binnen twéé jaar al moeten verschijnen in andere modellen van Infiniti. Ford heeft de Focus vernieuwd. Daarbij stond ook de sportieve Focus ST, die er nu ook met een dieselmotor is. Daarnaast staat de S-Max in de spotlight, een sportief rijdende MPV. En natuurlijk de nieuwe Mustang, zowel de coupé als de cabriolet. Bij Volvo stond de nieuwe XC90, het eerste model met de nieuwe designvisie van het Zweedse merk. Hyundai toont de gloednieuwe i20, een belangrijke auto voor het merk. Kia showt de Optima T Hybrid concept, die het slappe imago van hybrides moet aanpakken met behulp van een elektrische supercharger.

AW06 Parijs 4

Land Rover heeft de Discovery Sport mee, de eerste van de nieuwe Discovery-lijn. Die valt tussen de superluxe Range Rover-lijn en de werkpaarden van de Defender, die óók een nieuwe lijn wordt. Jaguar heeft de nieuwe XE mee, volgens het Britse merk hét antwoord op de BMW 3-Serie. Met luxe aankleding en smeuïge motoren moet het dé verkooptopper van het merk worden. BMW gooit de i-serie nog eens onder de spotlight. Zowel de topper, de i8, en de instapper, de i3, stonden uitgebreid op de stand.

Nog meer nieuws? Jazeker, en daarom komen we volgende week voor de derde en laatste keer vanaf de Autosalon van Parijs! Wil je zelf naar de Autosalon? Dat kan… maar wees snel: hij is nog geopend voor het publiek tot en met 19 oktober!

Voor meer informatie:
Paris Motor Show

BMW
Citroën
Fiat
Ford
Honda
Hyundai
Kia
Lexus
Mazda
Mercedes-Benz
Peugeot
Renault
Suzuki
Toyota
Volvo