AW07 Smart FOR Rotterdam

AW07 Smart ForTwo

De nieuwe Smart is er, en daarom pakken ze uit in Rotterdam.
In deze stad vindt een bijzondere introductie plaats van twee uitermate hippe en capabele stadsauto’s: de nieuwe Smart ForTwo en Smart ForFour. Ze worden hier voor het eerst getoond tijdens de Smart FOR Rotterdam Roadshow, een rondreizend feest dat 15 steden in 9 landen aandoet.

De roadshow kent naast de presentatie van de auto’s ook allerlei activiteiten die juist helemaal niks met auto’s te maken hebben, maar wél met het Smartgevoél. Van dj’s, fashion tot art, spelletjes voor jong en oud – het is er allemaal. Zelfs De Jeugd Van Tegenwoordig komt even langs, net als de DJ’s van Kraak en Smaak.

De nieuwe ForTwo is niet alleen hip. Met zijn compacte maten, zuinige motoren en de kleinste draaicirkel van alle auto’s is ie te gek in de stad! Standaard met 71 pk sterke driecilinder benzinemotor, maar eentje met 90 pk is ook een optie. Uiteraard allebei met start-stop techniek.

En, terug van weggeweest: de grotere ForFour. Zoals de naam al zegt biedt deze plaats aan vier inzittenden. Hoewel de auto totaal anders is dan z’n voorganger, heeft ie nog steeds de motor achterin, en is ie meer aan ooit aangepast aan de behoeften van vandaag. Van handig opklappende stoelen tot en met een slim mediasysteem.

En ook die ForFour heeft met een draaicirkel van 8 meter 65 de kleinste in zijn klasse. Standaard heeft hij 71 pk en is ie er vanaf net geen 12.000 euro… maar geef je meer uit, dan wordt ie alleen maar leuker.

Natuurlijk zijn beide modellen weer lekker te personaliseren. De bekende Tridion-kooi die de Smarts zo herkenbaar maakt is er weer, en is in drie kleuren te krijgen. Met daaromheen kleurrijke panelen. Naast het basismodel zijn er de passion-, prime- en proxy-pakketten, vol met luxe opties. Alles wat je van een moderne stadsauto mag verwachten.

Andreas is erbij en gaat op zoek naar reacties. Wat vinden de mensen van de nieuwe Smarts? En wat is er allemaal te doen?

De nieuwe Smart ForTwo is er vanaf 10.800 euro, de nieuwe ForFour is er vanaf nét geen 12.000 euro. Beide modellen staan volgende maand in de Nederlandse showrooms.

Voor meer informatie: