AW09 Peugeot op de zakelijke markt

AW09 Peugeot 1
 Eén van de grote en groeiende spelers in onze zakelijke markt, zeker de laatste tijd, is Peugeot.
Zij hebben dan ook, in tegenstelling tot heel veel anderen, een uitgebreid aanbod in auto’s met een lage bijtelling. Uiteraard zijn hun kleinste modellen zuinig en hebben daardoor een bijtelling van 14%, maar het gros van de kilometervreters zal dáár niet meteen in te vinden zijn. Juist in de klassen daarboven wordt het verschil gemaakt.

Door hun extreem zuinige dieselmotoren kunnen grote auto’s worden aangeboden met nog steeds die 14% bijtelling. Ook hun HYbrid4 systeem, dat een dieselmotor combineert met een elektromotor en daarmee zorgt voor vierwielaandrijving, levert grote auto’s op met een bijtelling van 14%.

Maar ook in de klasse met 20% bijtelling is er nog steeds een groot aanbod. Met grote sedans en stations tot zelfs een zevenzitter, die dan nog steeds goed is voor die lagere bijtelling.

We duiken in het zakelijke heden en de toekomst van het merk en dat doen we in hét epicentrum als het gaat om nieuws van Franse Automerken… de AutoSalon van Parijs! Hoe gaat het momenteel met Peugeot? We praten met Mike Wesselink van Peugeot.

Het merk zit goed als het gaat om lage verbruik- en uitstootscijfers, en dié zorgen voor een lage bijtelling. Die goede cijfers zijn niet toevallig. Voor kleine auto’s is dat nog niet zo heel bijzonder, maar hoe groter ze worden, des te knapper het is. Met als mooi voorbeeld de 308 SW, de laatste maanden de bestverkochte auto van Nederland.

Op de stand vinden we de sportiéve uitspattingen van het merk… en ook dié blijken met zakelijk rijden verenigd te kunnen worden: de GT-line. Je krijgt dan wél de sportieve looks, maar onder de motorkap nog steeds een extreem zuinige motor. De GT-line komt eerst op de 508 en kunnen we later dus ook voor de 308 verwachten.En de verschuivingen gaan verder… want de leasewereld is flink veranderd. Één va

n de belangrijkste veranderingen is de opkomst van het zogenaamde “private leasen”, waar we in RTL Autowereld al eerder aandacht aan hebben besteed. Je rijdt dan een nieuwe auto en hoeft je geen zorgen te maken over plotselinge kosten voor bijvoorbeeld onderhoud.

Private leasen bij Peugeot kan in een 108, 208, 2008 of een 308. De prijzen beginnen bij 209 euro per maand… waarbij dus alleen de kosten van de brandstof daar nog bij komen.

Voor meer informatie: