AW09 SEAT Leon ST Ecomotive Lease

AW09 Seat Leon ST
Als leaserijder maak je een bewuste, weloverwogen keuze tussen comfort, kracht, ruimte en (onderbewust misschien) uitstoot. Want al deze elementen gecombineerd bepalen ook meteen de bijtelling. En dat merk je: wil je meer ruimte, dan kost dat meestal meer uitstoot én dus meteen een hogere bijtelling. Gelukkig heeft SEAT dé oplossing: de Leon ST Ecomotive Lease!

Het merk heeft hiermee een sportieve en ruime station met 14 procent bijtelling. SEAT mikt op de leaserijder die voordelig uit wil zijn, zonder daarvoor alle looks, luxe en comfort op te geven. Om toch tot die lage bijtellingscategorie te komen monteren ze banden met een lage rolweerstand, een start- en stopsysteem, en een verbeterde stroomlijn. Dankzij de nieuwste productiemethoden weet SEAT het gewicht tot een relatief lage 1.200 kilo te beperken. En minder gewicht betekend dus minder uitstoot.

Het opgegeven gemiddelde verbruik is 1 op 31 en de auto stoot slechts 85 gram CO2 per kilometer uit, en daarmee valt deze auto in de felbegeerde 14 procent bijtellingscategorie. Volgens SEAT kun je de auto nog dit jaar rijden, áls je hem nu bestelt. Dan profiteer je in ieder geval tot 2019 van die lage bijtelling.

Allard rijdt met de Leon ST Ecomotive Lease Sport. Die is net als de andere zuinige varianten voorzien van een 110 pk sterke 1.6 liter dieselmotor met een trekkracht van 250 Newtonmeter. Daarmee rijdt hij lekker vlot en stuurt goed in de bochten. Daarmee is sportief rijden mogelijk…

Wil je echter zo zuinig mogelijk rijden? Dan is er een schakelindicator die je daarbij helpt en het ideale schakelmoment aangeeft. En dat is door de grote trekkracht van de motor vaak al veel eerder dan je denkt.

Standaard heeft de Ecomotive Lease Sport Full-LED koplampen, sportstoelen met alcantara en leer, uitgebreide navigatie met spraakbesturing en drie jaar gratis kaartupdates, bluetooth, cruise control, parkeersensoren, lichtmetalen velgen en meer… Alle zaken die je verwacht in een zakelijke auto, zijn ruim aanwezig.

De Leon Ecomotive Lease is er vanaf net geen 23.500 euro… met een netto bijtelling vanaf 115 euro per maand. Onze versie is de SEAT Leon ST Ecomotive Lease Sport. Die is er vanaf 26.250 euro, met een netto bijtelling vanaf 129 euro per maand… maar dan hoef je dus niet bang te zijn dat ie karig is uitgerust.

In de nabije toekomst gaat SEAT nóg meer modellen uitbrengen in een Ecomotive Lease uitvoering, maar de Leon is vooralsnog de eerste. Het is wel gelijk een goed aanbod, met ruimte, sportiviteit, comfort en een lage prijs in zijn klasse.

Voor meer informatie: