AW01 Met Seat over de Nurburgring

AW01 Seat Nurburgring
Onlangs organiseerde SEAT een bijzondere trip voor select groepje geïnteresseerden. De hagelnieuwe SEAT Leon Cupra 280 kon op en rondom de beroemde en beruchte Nurburgring Nordschleife uitgebreid aan de tand worden gevoeld. RTL Autowereld was erbij.

De 280 pk sterke gloeiend hete hatchback accelereert van 0 tot 100 kilometer per uur in slechts 5,7 seconden en heeft een topsnelheid van 250 kilometer per uur. Het zijn topprestaties die verpakt zijn een gezinsauto die ruimte biedt aan 5 personen en als 3- en 5-deurs versie te krijgen is.

De auto is afgeladen met hard- en software om voor maximale prestaties te kunnen zorgen. Zo heeft hij standaard een sper-diffentieel om ervoor te zorgen dat de pk’s in een krappe worden omgezet in snelheid in niet in een rokend binnenste wiel. Verder is zijn besturing progressief, waardoor je minder hoeft te sturen en je dus nog meer gefocused kunt zijn op het rijden.

Het sportonderstel heeft adaptieve dempers die zich in milliseconden aanpassen aan de rijomstandigheden. De SEAT Leon Cupra 280 kent bovendien ook de Drive Profile. Hier kan de bestuurder de auto naar eigen wens ‘neerzetten’. Ben je op een circuit, dan zet je alles op scherp: de DSG versnellingsbak, de gasrespons, het stabiliteitssysteem en de besturing. Bovendien laat de 2 liter turbomotor zich dan extra goed horen.

Heb je echter een woon-werk dag, dan kan de SEAT ook de gedaante van een rustige forens aannemen en dat is wel heel bijzonder voor een auto die zo goed kan presteren als erom wordt gevraagd. De auto is één van de snelste voorwielaandrijvers die ooit op de Nordschleife is losgelaten met een rondetijd van 7,58 minuten en dat is sneller dan menig dikke en duurdere sportwagen.

De SEAT Leon CUPRA 280 is er vanaf 34.950 euro voor de driedeurs SC-versie. De vijfdeurs Leon CUPRA 280 is er vanaf 35.300 euro. Kies je voor de zestraps DSG-automaat, dan komt er 2.000 euro bij. Hij komt bovendien standaard met 4 jaar garantie.

Voor meer informatie: