AW01 Nissan Cross-overs

AW01 Nissan Cross-overs
Tom gaat op stap met de familie de cross-over familie van Nissan, welteverstaan. Waar andere merken er eentje in het gamma hebben zitten, heeft Nissan nu een keur aan cross-overs.

Nissan is dan ook één van de redenen van de populariteit van de cross-over. Toen de eerste Qashqai op de markt kwam, nam Nissan een grote gok. Het was destijds de eerste in zijn klasse. Maar het bleek een enorme hit te zijn en inmiddels zijn er ruim twee miljoen exemplaren verkocht. Nu is er een nieuwe en die is alleen maar zuiniger, sterker en geavanceerder geworden. Hij is er nu met 1.5 diesel of 1.2 turbo-benzinemotor, en daarmee goed voor de lagere 20% bijtellingscategorie.

De nieuwste cross-overs zitten vol met de nieuwste technologie. Naast LED-verlichting voor en achter, en zuinigere techniek, hebben ze ook Safety shield. Dat zijn sensoren en camera’s rondom de auto die over jouw veiligheid waken. Met het safety shield kunnen de auto’s je waarschuwen voor bewegende obstakels tijdens het parkeren, maar ook je dode hoek in de gaten houden, verkeersborden lezen, jou binnen de lijnen van de weg houden, je grootlicht automatisch bedienen, zelf remmen bij een dreigende botsing én zien of je nog een beetje fris achter het stuur zit.

Aan de onderkant van het gamma heeft Nissan nu de stoere en eigenzinnige Juke. Ook de Juke was de eerste van zijn klasse (van mini-crossovers). In drie jaar tijd zijn er zo’n 500.000 van verkocht! Voor de vernieuwde Juke is die 115 pk 1.2 turbomotor ook leverbaar.

Ook een belangrijke ontwikkeling in deze nieuwe generatie cross-overs is Nissan Connect. Daarbij maakt je smartphone verbinding met de auto en wordt internet heel eenvoudig te bereiken. Weerberichten, tarieven van tankstations op de route, noem maar op. Ook kun je thuis je route via Google Maps alvast voorbereiden en dié naar de auto sturen.

En er is een nieuwe X-Trail. Door hem qua indeling en vormgeving aan te passen valt hij nu ook in de categorie cross-over. Hij lijkt op de Qasqai maar is toch echt een slag groter. Er is dan ook ruimte voor zeven zitplaatsen.

De volledige drieling is te krijgen met voor- en vierwielaandrijving, waarbij de X-Trail het meeste off-road kan uiteraard. Bovendien levert hij ook de meeste bagageruimte en door de theater-opstelling van de drie zitrijen biedt hij ook de meeste ruimte voor de inzittenden.

De nieuwe Nissan X-Trail is er vanaf net geen 37.000 euro, dan meteen met een 130 pk sterke 1.6 diesel. De Qashqai is er vanaf zo’n 23.500 duizend euro. De vernieuwde Juke is er vanaf nét geen 18.000 euro.

Voor meer informatie: