AW01 Toyota Yaris

AW01 Toyota Yaris
Düsseldorf vormt een mooie achtergrond voor de introductie van de vernieuwde Yaris. Hoewel hij slechts ‘opgefrist’ is, is hij wel even op ruim 1000 punten aangepakt!

De nieuwe voorkant springt het meest in het oog…met de grote X die we inmiddels ook kennen van de Aygo. Deze nieuwe neus krijgen vanaf nu alle Yarissen… of je nu een benzine, diesel, of hybride uitvoering kiest. Achter kreeg ie nieuwe achterlichten en ziet ie er door een andere bumper breder en stoerder uit.

Onder de motorkop volop keus uit bekende motoren, die wél stuk voor stuk onder ander handen zijn genomen en minder uitstoten. Ook is er de nieuwe 69 pk sterke 1.0 driecilinder benzine die ook in de Aygo leverbaar is en de bestaande 1.3 viercilinder met 99 pk. Uiteraard levert Toyota ook een hybride uitvoering met 100 pk en een 90 pk sterke 1.4 diesel.

De auto is 20% stijver geworden en hij is veel stiller. Onder andere door betere geluidsisolatie maar ook een nieuwe achterwielophanging… waardoor de auto nu ook beter, rustiger en verfijnder rijdt..met ook hulp van een nieuwe stuurbekrachtiging.

De Toyota Yaris is er vanaf nét geen 12.500 euro. Je kunt hem bij Toyota ook per maand betalen. ‘Toyota op Maat’ heet het en het werkt eigenlijk hetzelfde als een mobiele telefoonabonnement. Je betaalt eigenlijk alleen je afschrijving van de auto en na drie jaar kun je beslissen om de auto over te nemen of weer een nieuwe te rijden. Kies je een duurdere versie, gaat je maandbedrag omhoog. Instappen kan vanaf 175 euro per maand.

De Yaris Hybrid is zoals gezegd ook opgefrist. Hij is er nu vanaf nét geen 18.000 euro.

Voor meer informatie: