AW16 Suzuki Celerio

aw22celerio01B

Het afscheid van de Alto betekent de komst van de Celerio!

De Celerio is namelijk de opvolger van de Alto. Die zag het levenslicht in 1979 en na 35 jaar en vijf generaties is het tijd voor een nieuwe grote kleine auto van het merk. Heeft de Celerio alles in zich om het succes van de Alto te overstijgen?

aw22celerio03

De Celerio is tien centimeter langer, zes centimeter hoger en ook de wielbasis is met 6-en-een-halve centimeter toegenomen en dat zie je bijvoorbeeld ook terug in de bagageruimte, die is bijna twee keer zo groot geworden!

aw22celerio08

Bij een nieuwe auto hoort ook een nieuwe motor. Suzuki stopt een nieuwe 68 pk sterke 1 liter driecilinder benzinemotor onder de motorkap, die samen met een nieuwe versnellingsbak voor een bijna 19% lagere uitstoot zorgt. In combinatie met het lage gewicht van de auto is het een zuinige en schone auto geworden, met een gemiddeld verbruik van 1 op 27,7 en een CO2 uitstoot van 84 gram per kilometer.

aw22celerio04

De Celerio komt in drie uitvoeringen naar ons land: Economy, Comfort en Exclusive. Standaard zitten er zaken aan boord als een neerklapbare achterbank, LED verlichting, ESP stabiliteitssysteem, en het vanaf afgelopen november verplichte TPMS bandenspannings-controlesysteem.

aw22celerio06

De Suzuki Celerio is te koop vanaf net geen tienduizend euro en voor elke luxere uitvoering komt er zo’n duizend euro bij. Het is een scherpe prijs, want concurrenten zijn, door de invoering van de aanschafbelasting op de kleinste auto’s, dit jaar duurder geworden… Zo’n 800 tot 1.000 euro. Bij de Celerio is die aanschafbelasting al in deze prijs meegenomen.

aw22celerio05

De auto staat inmiddels bij de dealer en vanaf eind januari gaat hij de weg op.

Voor meer informatie: Suzuki Celerio