AW18 Ford EcoSport

AW18 Ford EcoSport

Compacte SUV’s zie je tegenwoordig steeds meer op de weg rijden. Zo heeft Renault de Captur, Peugeot de 2008 en Opel de Mokka. Het Amerikaanse Ford begeeft zich nu ook in dit segment met de EcoSport. In Zuid-Amerika kennen ze het model al langer, maar de tweede generatie van de auto is van het One Ford principe, een auto die overal ter wereld hetzelfde is.

AW18 Winter Ford 10

Ford zet de auto in de markt als het stoere alternatief voor bijvoorbeeld een Fiesta of een Focus. Hij is hoger, ruim en enorm robuust. Het reservewiel op de achterkant draagt ook bij aan het stoere gevoel. Door het gewicht van het wiel krijg je geen toegang tot de bagageruimte via een klép, maar via deze in het achterlicht weggewerkte deurgreep…

AW18 Winter Ford 7

De auto is ontwikkeld om op het slechte wegdek van Zuid-Amerika optimaal te presteren en heeft daarom een bodemvrijheid van, maar liefst 20 cm. Ideaal om hoge stoepranden, steile verkeersdrempels en plassen tot 55 cm diep te bedwingen.

AW18 Winter Ford 11

De EcoSport oogt compact, maar heeft van binnen een ruim interieur. Hij heeft meer dan twintig opbergvakken inclusief een gekoeld dashboardkastje. Z’n bagageruimte is die van een volwassen middenklasser en de ruime achterbank heeft ook voldoende beenruimte voor volwassenen.

AW18 Winter Ford 4

In Nederland is de EcoSport alleen leverbaar in de meest luxe uitvoering, de Titanium met zaken als automatische airconditioning, keyless entry, een startknop, 7 airbags en lichtmetalen wielen.

Hij is er met twee zuinige motoren, de bekroonde 125 pk sterke één liter EcoBoost benzinemotor die we ook kennen uit bijvoorbeeld de Focus en de B-Max en een 90 pk sterke 1-punt-5 diesel. En altijd heeft ie de aandrijving op de voorwielen.

AW18 Winter Ford 6

De EcoSport is er vanaf €21.800,-

Voor meer informatie: Ford EcoSport