AW18 Mazda3

AW18 Mazda3

Tot een paar jaar geleden leek het stil bij Mazda, maar achter de schermen werd keihard gewerkt aan nieuwe modellen met dezelfde verleidelijke Kodo-designlijnen en aan de aan de SKYACTIV-techniek. Lichte en sterke auto’s voorzien van zuinige motoren, mét behoud van rijplezier. De laatste vrucht van deze noeste arbeid hebben wij bij in Oostenrijk: de Mazda3.

AW18 Winter Mazda 11
De 3 wint de ene na de andere vergelijking van automagazines wereldwijd. Iets dat ook geldt voor de andere nieuwe modellen van het merk. Deze winnaarmentaliteit zie je dan ook terug in de verkoopcijfers. Waar de autoverkoop in Nederland markt met bijna 20 procent gedaald is, stijgen de verkopen van Mazda. Zelfs in de moeilijke Europa markt schrijft het Japanse merk positieve cijfers.

AW18 Winter Mazda 1

Mazda wil met de 3 de zakelijke markt bedienen. Wij rijden met de 150 pk sterke 2.2 liter SkyActiv diesel, die dan wel een turbo heeft, maar ook hier weer van onder tot boven nieuw is ontwikkeld. Daarmee trekt de motor door als een benzineversie en is het een fijne, en ook sportieve reisgenoot.

AW18 Winter Mazda 8

We hebben het topmodel meegekregen, de SkyLease+ uitvoering, en die is van alle gemakken voorzien. Zoals Bluetooth, dual zone climate control, radar cruise control en een lederen interieur. Daarnaast heeft de auto bij zakelijk gebruik 20 procent bijtelling. Je kunt er dus niet alleen prima mee op wintersport, maar ook als zakelijke auto voldoet hij aan alle eisen.

AW18 Winter Mazda 2

Voor de winter heeft Mazda momenteel een speciale actie. Bij aankoop van een nieuwe Mazda CX-5, 6 of 3 krijg je er onder ándere een gratis set winterbanden op lichtmetalen wielen bij.
De Mazda3 is te koop vanaf net geen 20 duizend euro… de uitvoering waar wij mee rijden kost net iets meer dan 32 duizend euro.

AW18 Winter Mazda 3

Voor meer informatie: Mazda3