AW19 Kia Sorento

aw19_kia_001

Twaalf jaar geleden bestormde Kia de Nederlandse markt met een betaalbare SUV, de Sorento. De auto was mateloos populair en de levertijden liepen op tot meer dan een jaar… Nu zijn we twaalf jaar verder en tijden veranderen… en zo ook de Sorento!

aw19_kia_03

Dit is alweer de derde generatie. Was de eerste generatie nog een 100 procent SUV, dat was bij de tweede generatie al wat geëvolueerd naar een reisauto. Met de nieuwe Sorento maakt het merk wéér een stap. Hij is vloeiender gelijnd en wat opvalt is dat de bodemvrijheid 1,5 centimeter MINDER is terwijl de lengte van de auto met negen centimeter is toégenomen. Voeg daar aan toe dat de auto in ons land áltijd met een derde zitrij geleverd wordt en het is duidelijk dat de nieuwe Sorento weer wat verder wegschuift van die volbloed SUV die de eerste generatie was.

aw19_kia_02

Standaard is de auto in ons land dus een zevenzitter, maar dan wel verpakt in een avontuurlijke jas. De wielbasis is ten opzichte van de vorige met 8 centimeter gegroeid en daar heb je achterin direct profijt van. Standaard heeft ie het al erg goed voor elkaar met zaken als 17 inch lichtmetalen wielen, dual-zone climate control, cruise control, stoelverwarming voor én achter, een verwarmd stuurwiel, privacy glass en een panoramisch schuif/kanteldak.

aw19_kia_04

Wil je nóg meer comfort dan is er naast de standaardversie Dynamic Line nog een Executive Line. Deze versie heeft nog extra’s als 19 inch lichtmetaal, een 8 inch navigatiesysteem, Xenonverlichting en stoelventilatie. Verder heeft ie extra veiligheidssystemen als adaptieve smart cruise control, lane departure warning, around view monitor en dode hoek detectie.

aw19_kia_05

De Sorento komt met één motorisering naar ons land, de 200 pk sterke 2.2 liter diesel. Die pk’s worden standaard via een handbak losgelaten op de voorwielen.

De nieuwe Kia Sorento is te koop vanaf net geen 49.000 euro. Met alle luxe en vierwielaandrijving moet je rekenen op zo’n 16.000 euro meer. En wat voor alle KIA’s geldt: ook deze heeft 7 jaar garantie.

aw19_kia_06

Voor meer informatie: Kia Sorento