AW19 – de Winterspecial deel 2

aw19pb001

Jaarlijks gaan er ruim een half miljoen Nederlanders op wintersport. Verreweg de meeste mensen reizen over de weg naar Oostenrijk om daar op ski’s of op een snowboard de piste af te gaan.

aw19_just01

Reden voor RTL Autowereld om naar Gasteinertal in Oostenrijk af te reizen met maar liefst 6 auto’s voor onze jaarlijkse Winterspecial. We verblijven in Hoteldorf Grüner Baum in het sprookjesachtige Bad Gastein, bekend om haar wintersportmogelijkheden, thermaalbaden en de gastvrijheid.

AW18 Winter 11

Deze week zullen presentatoren Tom Coronel en Andreas Pol met de Peugeot 508RXH, de Mercedes A-klasse en de Kia Sorento gaan rijden. Het is belangrijk hoe de auto’s presteren onder weg op de snelweg, maar ook hoe ze om kunnen gaan met de besneeuwde haarspeldbochten in Oostenrijk. Dat geldt zeker voor de A-klasse, welke wij meekregen van Justlease.nl … inderdaad, het is een lease-bak! Kun je daarmee naar de wintersport? Tja, waarom niet!

De Peugeot moet ook hoge ogen gaan gooien. De 508 is net vernieuwd, en in deze extra stoere RXH-uitvoering doet hij het helemaal goed! Ook de Kia Sorento is splinternieuw… zo nieuw zelfs, dat hij nog niet eens bij de dealer staat!

aw19kettingen1

Daarnaast geven de heren tips over afstand houden, winterbanden, rijden in de bergen en sneeuwkettingen. En als kers op de taart gaan de heren presentatoren ook deze week de strijd met elkaar aan in een heuse Gymkhana-battle. Zal Andreas winnen, of is Tom ook deze keer oppermachtig? Je ziet het in Autowereld!

Voor meer informatie:

Bad Gastein
Hoteldorf Grüner Baum