AW02 Vredestein Quatrac 5 en Snowtrac 5

AW02 Vredestein.pg
Allard is in Schotland, want waar kun je een vierseizoenen band nu beter introduceren dan in Edinburgh? Deze stad staat namelijk bekend om haar “four seasons in a day”. De band in kwestie is de gloednieuwe Vredestein Quatrac 5.

De Vredestein Quatrac 5 kenmerkt zich door het fraaie, asymmetrische design van het loopvlak. De zomerzijde met verlaagde airratio zorgt voor een uitstekende handling en volop stuurprecisie op droog en op nat wegdek, terwijl de winterzijde met zijn lamellentechnologie grip op koude of besneeuwde ondergrond garandeert.

Tussen de lamellen in het midden van de band zijn 3D Grip Claws aangebracht, die garant staan voor perfecte grip in bochten en snel accelereren mogelijk maken, zelfs op besneeuwd en ijzig wegdek. Het innovatieve Full Silica loopvlakmengsel zorgt voor een egaal slijtagebeeld en een lange levensduur.

Dankzij zijn lage rolweerstand, korte remweg op nat wegdek en geringe afrolgeluid scoort de Vredestein Quatrac 5 bovendien goed op alle drie de onderdelen van het EU-bandenlabel.

Naast de opkomst van de vierseizoenenband zijn er ook steeds meer mensen die in de zomer en in de winter op aangepast rubber rijden…

…en ook op het gebied van winterbanden is er nieuws bij Vredestein, want hier in Edinburgh introduceert het merk een nieuwe winterband, de Snowtrac 5.

Een winterband die nat en glad wegdek, kou en grillige weersomstandigheden uitdaagt en trotseert. Veiligheid, goede prestaties en duurzaamheid vormden de uitgangspunten bij het ontwerp.

De Vredestein Snowtrac 5 is ontwikkeld in het internationale R&D Center van Apollo in Enschede. De uitgekiende dwarsgroeven in de schouders van het loopvlak creëren extra stabiliteit in de band. Door optimaal contact met het wegdek verbetert de controle en de stuurprecisie in bochten.

De speciale rubbersamenstelling van het loopvlak tilt de prestaties onder winterse omstandigheden naar een hoog niveau. Dit is mede bereikt door middel van innovatieve mengtechnieken, waarbij dankzij een tandemmenger de eerste mengfase en de silanisatiefase parallel aan elkaar lopen. Hiermee creëerde Vredestein een hoogwaardige Full Silica Compound.

Bandenfabrikant Apollo Vredestein is van oorsprong een Nederlands bedrijf en de ontwikkeling en productie vindt nog altijd plaats in het oosten van ons land, in Enschede.

Voor meer informatie: