AW21 InterClassics & TopMobiel 2015

AW21ictm01B

We zijn in het MECC Maastricht voor InterClassics & TopMobiel 2015, de grootste en mooiste klassiekerbeurs van de Benelux. Andreas Pol verkent samen met klassiekerexpert Nico Aaldering de 33.000 vierkante meters beursvloer op zoek naar het mooiste, het raarste en het meest bijzondere. En veel bijzonders, dat stond er…

AW21ictm02

Ieder jaar staan er een aantal thema’s centraal.  Één van de thema’s van dit jaar is “Grand Prix Classics”, en wat is er dan bijzonderder dan de oude auto van niemand minder dan Sir Stirling Moss? Deze Maserati 250F uit 1956 is volledig origineel en behoort tot het beste uit het tijdperk van auto’s met de motor voorin. De heren kijken met eerbied en respect naar de sigaarvormige racers van weleer.

AW21ictm04

Het showpaviljoen staat in het teken van 80 jaar Jaguar. Er staan dus veel bijzondere modellen, waaronder Jaguar C- en D-Type racers… Le Mans-winnende auto’s! Ook de Silk Cut Jaguar XJR9 waarmee Jan Lammers in 1988 Le Mans won, staat op de stand.

AW21ictm03

Terug bij de racers kijken we ook even naar een aantal van de andere supersporters. Zoals deze Ferrari F92A, waar Jean Alesi mee racete. En de Lotus 49 R3 van Graham Hill en de Lotus Type 79 met bekende “John Player Special”-livery. Die laatste zorgde voor een ware revolutie in het ontwerp van F1-auto’s. Maar ook de Alfa Romeo 8C van Tazio Nuvolari, de Ferrari 340 F1 van Alberto Ascari en de McLaren M26 van James Hunt staan erbij.

AW21ictm05

Nico heeft natuurlijk ook een aantal bijzondere en mooie modellen uit zijn eigen Gallery meegenomen. Ondertussen vertelt hij waar je allemaal op moet letten bij het kopen van een klassieker. Ook is het Britse veilingshuis Coys aanwezig, waar de meest bijzondere modellen geveild worden. Leuk om eens bij aanwezig te zijn, maar óók leuk om te speuren naar een eigen klassieker. Al hoef je daarvoor niet perse op de veiling te zijn – een groot deel van de aanwezige klassiekers is namelijk gewoon te koop!

AW21ictm06

De beurs is voor iederéén een feest, maar als je op zoek bent naar een leuke, interessante investering… in plaats van vastgoed of beleggingen dan kun je hier ook prima terecht, want ook toekómstige klassiekers kun je hier vinden. Volgend jaar is InterClassics & TopMobiel weer in Maastricht, maar 6, 7 en 8 november is er nu óók een editie in Brussel. Zet het vast in je agenda!

Voor meer informatie: