AW21 Lamborghini Huracán

aw21lambo01B

Het is de nieuwste supercar uit Italië, afkomstig uit de fabrieken van Sant’Agata Bolognese. Een nieuwe, high-tech supercar met een beroemde naam: de Lamborghini Huracán. Het is de opvolger van één van de bestverkochte Lamborghini’s, namelijk de Gallardo. Zal de Huracán het net zo goed doen? Als we de orderboeken moeten geloven wel… Tom Coronel gaat voluit met deze gillende Italiaan.

aw21lambo02

De Huracán is ultralaag, brutaal en gespierd met hier en daar de looks van een jet fighter. En al is hij het kleine broertje van de Aventador, toch heeft deze drie ton kostende Lambo al 610 pk. Hiervoor zorgt een dikke 5,2-liter V10. 0 tot 100 doet deze Huracan in slechts 3,2 seconden en de topsnelheid ligt boven de 325 kilometer per uur.

aw21lambo04

Hoewel de auto extreem snel is, behoort hij óók tot het mooiste en beste dat er krijgen is. Met de duurste materialen en uiterst precies handwerk. Met de meest exclusieve leersoorten – of een compleet alcantara-interieur – die naar keuze bij elkaar gehouden worden door 30 meter contrasterend stiksel. De auto is een juwelenkist, een PlayStation en een concert in één.

aw21lambo05

Het hart van de auto is, naast de motor, dit knopje dat op het stuur zit. Hij heet de ‘anima’ en met dit knopje stel je de rijstanden van de auto in. Strada is voor straatgebruik, Sport is voor de sportieve weggetjes en Corsa – je raadt het al – is voor wanneer je het circuit op gaat. Met iedere stand wordt de auto rauwer, agressiever en scherper. Precies wat je nodig hebt wanneer je de bochten aanvalt.

Om de auto licht te maken is veelvuldig aluminium en koolstofvezel gebruikt. Het chassis bestaat uit een hybride constructie van aluminium én carbon. In totaal maakt dat de auto licht en tegelijk superstijf.

Wat ook een attractie van een Lamborghini is: het geluid! Rauw en ruig, met klappen en knetters… en het wordt gezáng als de naald boven de 8.000 toeren komt. En doordat de Huracán geen turbo’s heeft, reageert ie direct op je rechtervoet met daarbij meteen een vette blêr uit de pijpen. Om al dat geweld te beteugelen heeft de Huracán vierwielaandrijving. De automaat met dubbele koppeling, die zeven versnellingen heeft, zorgt ervoor dat je razendsnel schakelt.

aw21lambo07

Voor al dat moois wordt in ons land wel een fiks bedrag gevraagd. De auto staat in de boeken voor zo’n 262.000 euro. Maar dan heb je wel een supercar die je, indien gewenst, dagelijks kan rijden. En je hebt een stukje van een historisch merk in handen. Over historie gesproken, zo’n beetje alle Lamborghini’s hebben een naam die uit het stierenvechten komt. Zo ook de Huracán. De Huracán is een Spaans stierenras, en staat bekend om z’n moed en aanvalskracht.

aw21lambo08

Voor meer informatie: