AW22 Suzuki Celerio

aw22celerio01B

Het afscheid van de Alto betekent de komst van de Celerio!

De Celerio is namelijk de opvolger van de Alto. Die zag het levenslicht in 1979 en na 35 jaar en vijf generaties is het tijd voor een nieuwe grote kleine auto van het merk. Heeft de Celerio alles in zich om het succes van de Alto te overstijgen?

aw22celerio03

De Celerio is tien centimeter langer, zes centimeter hoger en ook de wielbasis is met zes-en-een-halve centimeter toegenomen en dat zie je bijvoorbeeld terug in de bagageruimte, die is bijna twee keer zo groot geworden. Sterker nog, met een inhoud van 254 liter is hij zelfs de ruimste in zijn klasse!

aw22celerio08

Bij een nieuwe auto hoort ook een nieuwe motor. Suzuki stopt een nieuwe 68 pk sterke 1 liter driecilinder benzinemotor onder de motorkap, die samen met een nieuwe versnellingsbak voor een bijna 19% lagere uitstoot zorgt. In combinatie met het lage gewicht van de auto is het een zuinige en schone auto geworden, met een gemiddeld verbruik van 1 op 27,7 en een CO2 uitstoot van 84 gram per kilometer. Ook hier loopt Suzuki voorop – het is ook nog eens de zuinigste in zijn klasse!

aw22celerio04

De Celerio komt in drie uitvoeringen naar ons land: Economy, Comfort en Exclusive. Standaard zitten er zaken aan boord als een neerklapbare achterbank, LED verlichting, ESP stabiliteitssysteem, en het vanaf afgelopen november verplichte TPMS bandenspannings-controlesysteem.

aw22celerio06

De Suzuki Celerio is te koop vanaf net geen tienduizend euro en voor elke luxere uitvoering komt er zo’n duizend euro bij. Het is een scherpe prijs, want concurrenten zijn, door de invoering van de aanschafbelasting op de kleinste auto’s, dit jaar duurder geworden… Zo’n 800 tot 1.000 euro. Bij de Celerio is die aanschafbelasting al in deze prijs meegenomen. De auto is ook te leasen vanaf 199 euro per maand.

Geen auto van de zaak? Ook voor particulieren heeft Suzuki iets bedacht: Suzuki All-inclusive. Daarmee betaal je een vast bedrag (bij de Celerio vanaf 199 euro per maand) waarbij alle kosten (behalve benzine) bij de prijs zijn inbegrepen.

aw22celerio05

Voor meer informatie:
Suzuki Celerio
Suzuki All-inclusive