AW23 Kia Soul EV

AW23 Kia 1
Na zuinige diesel-, benzine- en hybride modellen, heeft Kia nu ook een volledige eléktrische auto in de showroom staan, namelijk de Kia Soul EV. Hij heeft een kenmerkend design en is gebaseerd op de tweede generatie Soul. Die komt alleen in de elektrische variant naar ons land, dus als je er één ziet rijden weet je zeker dat ie elektrisch is. De actieradius houden ze op 212 km, wat in de praktijk neerkomt op minimaal 160 echte kilometers.
AW23 Kia 7
De Kia Soul wordt wereldwijd verkocht en daarom heeft het merk juist dit model uitgekozen voor zijn elektrische auto. Dankzij zijn moderne techniek is deze auto ook nog eens heel ruim in vergelijking met andere volledig elektrische auto’s.
AW23 Kia 8
Hij heeft een 110 pk sterke elektromotor met een maximum koppel van 285 Newton-meter. Al dat vermogen is direct en traploos beschikbaar en de auto sprint van nul naar 100 kilometer in 11,2 seconden… opladen kan via een snellader in twintig minuten, aan de laadpaal in zo’n 4 uur, of via een regulier stopcontact in zo’n 14 uur.
AW23 Kia 6
Het merk Kia groeit en daarmee ook de verkopen in ons land. Om al die kopers te kunnen bedienen stijgt ook het aantal verkooppunten. Uitbreiden gaat op creatieve manieren, zo heeft Kia dealer Kooijman in Utrecht, de beste Kia dealer ter wereld, een heuse pop-up store geopend in de Meern.
AW23 Kia 3
De Kia Soul EV is er vanaf net geen 33.000 euro en hij is te leasen vanaf 559 euro per maand. Hij is uitstootvrij en daarom vrijgesteld van wegenbelasting en bij zakelijk gebruik betaal je slechts vier procent bijtelling. De netto bijtelling start dan vanaf 47 euro per maand.
AW23 Kia 9

 

Voor meer informatie: Kia Soul EV