AW24 Ford C-MAX plug-in hybrid

AW24 ford play button

Ford is de op één na grootste fabrikant van geëlektrificeerde auto’s ter wereld. In ons land zien we daar weinig van. Tot nu! Dit is de Ford C-MAX plug-in Hybrid… Inderdaad, een hybride met een stekker!

AW24 ford 05

De C-MAX is een topper in de lease en als Plug-in met lage bijtelling loopt ie het risico om nog véél populairder te worden. De auto combineert een brandstofmotor met een elektromotor en kan volledig elektrisch en uitstootvrij rijden. Een lege accu kun je niet alleen tijdens het rijden opladen met behulp van de brandstofmotor en remregeneratie, maar ook bij een 16 ampère aansluiting, van bijvoorbeeld een laadpaal, in maximaal drie uur, of gewoon thuis aan het stopcontact in vier uur.

AW24 ford 01

Ford koppelt een 2.0 liter benzinemotor aan een 120 pk sterke elektromotor. Samen leveren die een vermogen van 185 pk. Volledig elektrisch rijden kan over een afstand van zo’n 44 kilometer en tot een snelheid van 136 kilometer per uur… en dat is harder dan alle andere Plug-in hybrides op de markt!

Met “EV Mode knop” kun je zelf kiezen voor benzine of elektrisch vermogen. Er zijn drie rijprogramma’s. “EV Now” schakelt de benzinemotor uit zodat je volledig elektrisch rijdt. “EV Later” spaart het accupakket voor later en tot die tijd maak je gebruik van de benzinemotor.

Ford biedt voor je smartphone de MyFord Mobile app. Via die app kun bijvoorbeeld het laden van het accupakket monitoren of in de winter alvast je auto voor verwarmen. IN de auto kun je onderweg op de verschillende displays volgen hoe het staat met je acculading en welke aandrijving je op dat moment gebruikt.

AW24 ford 02

De auto is in eerste instantie voor Amerika ontwikkeld, daar heeft het merk er al 18.000 verkocht… In de VS stellen ze hoge eisen aan het uitrustingsniveau en daar profiteren we hier van… hij komt maar in één uitvoering naar ons land, de luxe Titanium plus…

Daarmee zit ie dik in zijn spullen! Wat dacht je van zaken als 17 inch licht metalen wielen, lederen bekleding, geïntegreerde navigatie en achteruitrijcamera, een panorama dak en active park assist? De enige optie die je nog kunt aankruisen is de kleur!

Al die luxe en milieubewuste techniek is er dus voor een prijs vanaf net geen 35.000 euro… dat betekent een netto bijtelling vanaf 86 euro per maand. Minder ruimte ook goed? Dan moet je even geduld hebben, want ook de nieuwe Mondeo wordt hybride. Zonder stekker, maar wel met een benzine- en een elektromotor. Met een uitstoot van 99 gram CO2 per kilometer is die goed voor 20 procent bijtelling.

AW24 ford 04

Voor meer informatie: Ford C-MAX plug-in hybrid