AW29 AutoRAI: Wat is er te doen?

AW29 AutoRAI 1 Play

Vier jaar hebben autoliefhebbers moeten wachten, maar gelukkig gaat dat op korte termijn beloond worden. De 3e en 4e week van april is Amsterdam RAI weer het middelpunt van de Nederlandse autowereld. 46 automerken en ruim 90 primeurs zijn al bevestigd, maar de teller loopt nog door. Ook nemen de automerken concept cars mee en laten ze de nieuwste technieken op het gebied van duurzaamheid, design en veiligheid zien. Het grote aantal auto’s biedt in combinatie met de vele activiteiten die op de beurs plaatsvinden alle ingrediënten voor een dag genieten. AutoRAI 2015 vindt plaats van 17 tot en met 26 april in Amsterdam RAI.

AW29 AutoRAI 5

Auto importeurs hebben al een tijdje zin in de AutoRAI, want in april vorig jaar gaf 80% al aan deel te nemen aan de AutoRAI2015. In de tussentijd is dat aantal gegroeid en zijn in totaal 46 automerken vertegenwoordigd, wat zich laat vertalen in meer dan 500 auto’s op de beurs. Bijna alle automerken die in Nederland verkrijgbaar zijn, zullen aanwezig zijn. Van Audi tot Volvo en van Aston Martin tot Zenos. Hiermee is AutoRAI 2015 het ideale moment om je goed te oriënteren.

AW29 AutoRAI 4

De AutoRAI valt qua timing perfect in het internationale autoseizoen, getuige de ruim 90 primeurs die op beurs gepresenteerd worden. Naast heel veel Nederlandse primeurs, hebben McLaren, Cadillac, Burton, Peugeot, Porsche, Opel en Zenos aangegeven met een Europese of zelfs wereldprimeur te komen! Ook zullen merken concept cars meenemen en zijn in het Innovation LAB te de laatste ontwikkelingen in de automobiel wereld te zien.

AW29 AutoRAI 6

Wil je je eerste auto nog eens terugzien? Of de auto uit je jonge jaren die in posterformaat boven je bed hing? Dan mag je AutoRAI Klassiek niet missen. Bijna 100 ‘normale’ en bijzonder auto’s uit de vorige eeuw staan opgepoetst klaar om bewonderd te worden. Een Renault 4, Peugeot 205, Golf 1 GTI, Fiat Panda of Mini staan gebroederlijk naast een Mercedes 300SL Gullwing, Jaguar MKII, Audi Quattro en Bentley Blower 4.5 Le Mans. Ook zijn de politie Porsches van stal gehaald, de eerste Ferrari van wijlen Prins Bernhard en de eerste elektrische auto. Even lekker terug in de tijd.

AW29 AutoRAI 8

De AutoRAI gaat menig jongensdroom waarmaken. In de Racehal komt een heus circuit waar bezoekers zelf gratis mee kunnen rijden in onder andere een Ferrari, Lamborghini of Aston Martin. Wie zelf het stuur in handen wil nemen, kan plaatsnemen in de Allianz Formule 1 hydraulische racesimulatoren. In de Discovery Motorblok Battle strijden teams van automonteurs en sleutelfanaten tegen elkaar. Ieder team moet een motorblok uit elkaar halen, de krukas laten zien en weer in elkaar zetten. Speciaal voor ouders en kids is er de Mattel Hot Wheels Play Zone met de nieuwste Hot Wheels miniaturen waar je zelf de coolste autobanen kunt bouwen. Op het buitenterrein van de AutoRAI staan innovatie én entertainment garant voor een bijzondere ervaring. Je kunt er vooral heel veel testrijden. Denk aan proefrijden met elektrische auto’s, testritten met auto’s met de nieuwste veiligheidsoplossingen, slipervaringen en het ludieke dubbeldek rijden.

Voor meer informatie: AutoRAI