AW29 Mercedes-AMG GT S

AW29 Mercedes AMG GT S 10 Play Allard rijdt deze week in de Mercedes-AMG GT S. Het is het antwoord van Mercedes-Benz op auto’s als de Jaguar F-type, Aston Martin V8 Vantage en voorál de Porsche 911. GT staat voor Gran Turismo. Snel in alle luxe Europa door kunnen knallen. En het staat ook voor gebruiksgemak, alledaagsheid.

AW29 Mercedes AMG GT S 5

Eberhard Melcher en Werner Aufrechts stichten in Groβaspach het bedrijf AMG en het bedrijf groeide uit tot dé performancepartner van Mercedes-Benz. Luxe familiesedans veranderden in bulderende krachtcentrales op wielen: met veel show en sensatie. Inmiddels is AMG een volledig dochter van Mercedes-Benz. Zó volledig dat snelle modellen tegenwoordig geen Mercedes-Benz, maar Mercedes-AMG heten. Het gaat zelfs nog een stap verder: AMG ontwikkelt nu ook zelfstandig modellen en de recente SLS, de wederopstanding van de vleugeldeur Mercedes, was daar het eerste voorbeeld van.

AW29 Mercedes AMG GT S 9Helaas heeft de AMG GT geen vleugeldeuren meer, maar de auto is een geweldige opvolger van de SLS. Het design hint naar het roemruchte verleden van Mercedes. De 300 SLR Uhlenhaut en befaamde 300 SL Gullwing worden door de ontwerpers veelvuldig aangehaald als inspiratiebron. Vooral recht van opzij zijn de gelijkenissen treffend, maar ook het rondje kontje verloochent zijn afkomst niet. Het front is op zijn beurt veel meer in lijn met de jongste modellen van Mercedes-Benz.

AW29 Mercedes AMG GT S 8

De cockpit is vormgegeven als een straalmotor. Het is hightech, megaluxe en geweldig afgewerkt. Het middenconsole van de auto is gigantisch en verwijst naar het motorblok voorin, waarbij de 8 grote knoppen staan voor de 8 cilinders.

AW29 Mercedes AMG GT S 2

AW29 Mercedes AMG GT S 4

Onder de lange motorkap ligt een gloednieuw ontwikkeld blok. AMG is overgestapt van een ongeblazen 6.2 liter V8 naar een 4.0 liter BiTurbo V8. Het vermogen dat dit blok produceert komt in de AMG GT S uit op 510 pk. Van 0 naar 100 kilometer per uur doet deze auto in 3,8 seconden. Net zo snel als zijn voorganger, de SLS. De topsnelheid ligt op 310 kilometer per uur.

AW29 Mercedes AMG GT S 6Om de strijd naar optimale prestaties te beslechten werd getracht het gewicht zo laag mogelijk te houden. De carrosserie is geheel uit aluminium en bovendien werd op talloze plekken het nog lichtere magnesium toegepast. Het resultaat is een gewicht van 1.540 kg, laag voor een auto als deze.

AW29 Mercedes AMG GT S 7

Allard rijdt in de extra snelle GT S uitvoering. Die er is vanaf nét geen 166.000 euro. Maar dan ben je er nog niet. Met alle opties kun je er een opvallende megatopsporter van maken óf een luxe snelle toerauto die in silver of zwart zomaar chique en zakelijk is. Het “instapmodel”, de Mercedes-AMG GT met een vermogen van 462 pk, is er vanaf 145.400 euro.

Voor meer informatie: Mercedes-Benz