AW30 Alles over open daken bij Webasto

aw30_web00

Het is nog steeds een graag aangevinkte optie; een panoramadak, zonnedak, schuifdak, open dak, hoe je het ook wilt noemen… Het geeft je een extra gevoel van vrijheid, want je krijgt meer licht in je auto en een fijne stroom aan frisse lucht. Maar wat als die optie op jouw nieuwe auto niet bestaat? Of je wilt een dakje in jouw tweedehands auto hebben, kan dat? En áls het kan, hoe zit het dan met de veiligheid van jouw auto na inbouw? Allemaal vragen… En dat zoeken we eens uit bij de grootste expert op dit gebied: Webasto.

aw30_web02

De naam Webasto is een bekende in de autowereld. De Duitse firma ontwikkelt en levert dan ook ontelbare onderdelen voor automerken wereldwijd, tot complete cabriodaken aan toe. Bij Webasto Thermo & Comfort in Kampen, waar we op bezoek zijn, worden onder andere allerlei daken geproduceerd. Vouwdaken, panormadaken, spoilerdaken, noem maar op. Bovendien zit hier ook de research en development afdeling én het testcentrum.

aw30_web05

Kan je een dak voor iedere auto krijgen? Nou, nagenoeg wel! Er zijn verschillende soorten daken mogelijk. Bijvoorbeeld ook een tweede dak, voor de achterpassagiers. Of een groot panoramadak.

aw30_web06

Iedere auto is anders, hoe kan Webasto dan toch voor zoveel modellen leveren? Voor iedere nieuwe auto die op de markt komt, doet Webasto een proefinbouw. Tijdens zo’n proefinbouw wordt bekeken of en hoe het dak op de beste manier ingebouwd kan worden. Deze informatie wordt gedocumenteerd en gedeeld met de 35 door Webasto gecertificeerde inbouwstations. Zij voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaarden die Webasto stelt en zo weet je zeker dat je probleemloos van je dak kunt genieten, een autoleven lang!

aw30_web07

En de veiligheidsconstructies van auto’s zijn door de jaren heen steeds beter, maar ook steeds ingewikkelder geworden. Is het dan nog wel verstandig om zo’n dak te willen plaatsen? Ja hoor, de montage van een dak achteraf heeft geen negatieve gevolgen voor de veiligheid van de auto. Het dak wordt bij deze auto voor de originele verstevigingsbalk in het dak geplaatst. Bij sommige auto’s wordt de oorspronkelijke verstevigingsbalk weggehaald en vervangen door een nieuwe die minimaal dezelfde krachten kan weerstaan. Zo ben je dus altijd verzekerd van dezelfde mate van veiligheid.

aw30_web04

Een open dak, Made in Holland. En een welkome toevoeging op je auto en het autorijden, zeker nu het lekkere weer eraan zit te komen. En als je de rubbers van het dak goed invet en de afwateringsgoten goed schoonhoudt, heb je er een autoleven lang plezier van!

Voor meer informatie: Webasto