AW31 AutoRAI 2015

AW31autorai01B

Nederlands grootste autobeurs is terug, en hoe! Uiteraard is RTL Autowereld erbij, want er is meer dan genoeg vers autonieuws. Sterker nog, sommige merken hebben Europese of zelfs wereldprimeurs aangekondigd! In totaal zullen er meer dan 500 auto’s staan. Er is natuurlijk van alles te zien en te doen, maar wij gaan ook op zoek naar de nieuwste én de meest exclusieve modellen. Uiteraard vergeten we daarbij de dikke concept cars niet!

AW31autorai02

Qua autonieuws is er meer dan genoeg te zien. Zo veel zelfs, dat we het over twee uitzendingen moeten verspreiden. Deze aflevering gaan we langs bij Porsche, waar deze blauwe Porsche 911 Targa een wereldprimeur is! Het is een speciaal model ter viering van 50 jaar Targa. Ook probeert Andreas daar  de Porsche hersenscan uit.

Bij Kia is het de Sportspace Concept die alle aandacht trekt. Maar Kia wil haar band met haar klanten laten zien, en dat doen ze door Kia-eigenaren met hun auto uit te nodigen op de stand.

Ford heeft haar nieuwste modellen op de stand. Naast de al eerder getoonde Mustang, staat de grote Ford Edge er ook. En hun nieuwste, meest sportieve hot hatch: de Ford Focus RS.

Bij Citroën zien we dat de DS-lijn verder gaat als een los merk. Met de vernieuwde DS5 en de Numero 9 DS als aansprekende concept. Volvo heeft haar nieuwe XC90 mee, net als de sportief-stoere V60 Crosscountry én S60 Crosscountry. Bij SEAT staan de sportieve Leon ST Cupra en de stoere Leon X-perience in de spotlight.

Toyota heeft belangrijk nieuws voor het merk, in de vorm van de nieuwe Auris. Die is er nu ook als TS, oftewel als station. Bij Lexus zien we veel witte modellen, maar de NX300h by Will.I.AM trekt de aandacht het meest. De artiest heeft de nieuwe NX300h aangekleed zoals hij hem wil, waarbij de striking angles uit het basisdesign nog eens versterkt worden. Die basis, de NX300h, staat er uiteraard ook. Net als de gloednieuwe RC300h, een coupé die het gevecht met modellen als de BMW 4-Serie aan moet gaan.

AW31autorai20

Terug bij Porsche zien we ook de gloednieuwe Porsche Cayman GT4. De kleinste Porsche met harde dak heeft voor haar sportiefste vorm nu de grote 6-cilinder boxermotor van de 911 gekregen, plus tal van sportieve upgrades om het een zeer competitieve trackday-car te maken voor de openbare weg.

Bij Renault zien we de gloednieuwe Kadjar, een ruime SUV die boven de Captur is geplaatst. Wil je nog meer ruimte? Stap dan ook in de nieuwe Espace. Die is helemaal nieuw, met een bijzondere styling. Hij is namelijk overgoten met een crossover-sausje, en het staat hem goed!

Bij Peugeot zien we de nieuwe Peugeot 208, die een goede opfrisbeurt heeft gehad. Ook staat daar de bijzondere concept car van Peugeot, de Exalt. Bij de bouw van dit model zijn bijzondere materialen gebruikt, waaronder Newspaper Wood, hout dat gemaakt is van gerecycled papier. Een Nederlandse uitvinding bovendien!

Bij Mazda zien we de nieuwe CX-3, een kleine suv. Het is het broertje van de CX-5 en mag het opnemen tegen de Renault Captur en Nissan Juke. Maar het grote nieuws is toch de nieuwe Mazda MX-5. De MX-5 was altijd al compact en licht, maar deze nieuwe grijpt terug naar de basiswaarden van de allereerste MX-5.

Hyundai heeft de vernieuwde i30 mee (ook als stationwagon) en de vernieuwde i40, maar het grote nieuws is de gloednieuwe Hyundai Tucson.

Suzuki heeft de nieuwe Vitara mee, die op meerdere manieren kan worden gecustomized. Ook staat de kleine Celerio op de stand. Bovendien zien we dat Suzuki méér maakt dan alleen auto’s.

Bij Mercedes-Benz zien we een belangrijk model, de nieuwe C350e. Deze plug-in hybride is vooral belangrijk voor de leaserijders onder ons. Ook zien we Mercedes Me, het nieuwe platform van het merk met álles Mercedes. Van de modellen tot Formule 1 – het is er allemaal te vinden.

AW31autorai34

Maar er is meer te zien én te doen dan alleen maar de modellen van de merken zélf. In Hal 9 kan je genieten van de vele sportauto’s die daar rondrijden. Van Porsches tot formule-auto’s, het is er allemaal. Ook kan je daar een ritje in de simulator maken. In hal 2/3 vind je de Discovery Garage. Het Nederlandse merk Burton heeft daar haar stand, en er worden motorbouw-wedstrijden gehouden.

Ook in hal 3 is het Innovation Lab, waar de technologie van morgen centraal staat. Denk aan auto’s op zonne-energie, de eerste navigatiesystemen en proefopstellingen van waterstoftechnologie. De medewerkers en studenten van de grootste technische Universiteiten en meest vooraanstaande Nederlandse technologiebedrijven leggen alles uit!

Ook de liefhebber van klassiekers komt aan zijn trekken, want er is een complete hal aan klassiekers gewijd! Van 1960 tot en met nu zijn er allerlei modellen te vinden. Van klassieke Spijkers tot en met de bekende Porsches van de Rijkspolitie.

Op het buitenterrein is ook van alles te doen. Je kan een innovatieve proefrit maken, met de nieuwste modellen die zijn uitgerust met de nieuwste technieken. De auto’s kunnen zelf inparkeren, uit zichzelf remmen voor een obstakel en meer. Zie het verschil in banden op de slipbaan, of ga met een vriend of vriendin de uitdaging aan in een dubbeldekker! Het kan allemaal op de AutoRAI 2015.

AW31autorai35

Zelf naar de AutoRAI? Dat kan nog tot en met 26 april, want dan sluit de beurs.

BEKIJK HIER DE MEGAGALLERY