Een kijkje in de keuken van Bentley

Als je als oliesjeik of topondernemer op zoek bent naar een luxe auto, kun je je geld stukslaan op een supersportwagen van Ferrari of Koenigsegg, maar als je opzoek bent naar een auto die tegelijk ontspannend en opwindend is, is er maar een keuze: Bentley. Maar wat komt er allemaal kijken bij het bouwen van één van de meest luxe auto’s ter wereld?

AW21 - Bentley 1

In de Engelse plaats Crewe staat de fabriek van Bentley waar de auto’s ontworpen, ontwikkeld en gebouwd worden. In de fabriek ligt de nadruk op het ouderwetse noeste handwerk. De bouw van een Continental, het ‘instapmodel’, duurt ‘slechts’ 104 uur. De Flying Spur wordt in 130 uur gebouwd en de Mulsanne, het vlaggenschip van het Britse merk, in een kleine 399 uur.

AW21 - Bentley 3

De gelaste body van een Bentley wordt door 83 werknemers onder handen genomen zodat het lijkt alsof de auto uit een brok metaal is vervaardigd. Wekelijks worden 3.000 koeienhuiden verwerkt tot stoelen, banken, sturen en dashboards. De kroon op het exclusieve interieur is het 0,6 millimeter dikke fineer dat na een uitgebreid proces van schaven, schuren, lijmen, lakken, 72 uur laten rusten en weer schuren en polijsten in het interieur mag worden verwerkt.

AW21 - Bentley 2

In totaal werken ruim 700 mensen aan de assemblage van een Bentley, en wanneer zij hun werk af hebben, heeft de auto 650 kwaliteitschecks gehad. Jaarlijks rollen er 10.000 Bentley’s van de band, maar in 2025 moeten dat er 20.000 worden.

Voor meer informatie:
Bentley Motors