CarReport – Wat kost een auto in verhouding tot een huis?

Voor velen is de aanschaf van een auto de grootste uitgave na de eventuele aanschaf van een huis. Ook de maandelijkse kosten van een auto behoren tot de grootste uitgaven per maand. Maar hoe verhoudt de waarde van iemands huis zich eigenlijk tot de waarde van zijn auto?

zaw1 carrepo2

Via Funda is de gemiddelde prijs van een huis in een bepaalde wijk op te zoeken, voor het opzoeken van de autoprijzen is de app van CarReport heel handig. Via het simpel scannen van een kenteken komt niet alleen de nieuwwaarde van de auto naar boven, maar ook de huidige waarde. Bovendien is het bouwjaar van de auto te zien en geeft de app nog veel meer informatie zoals technische specificaties. Leuk om te weten maar bijna onmisbare informatie als je overweegt een tweedehands auto te kopen.

zaw1 carrepo3

Het combineren van de gegevens van Funda en die van CarReport leverde in twee uiteenlopende woonwijken in Nederland grappige uitkomsten op. Zo waren de woningen in een wijk in Leidsche Rijn gemiddeld bijna 68 keer zo duur als de auto’s in de straat. Een rondje kentekens scannen in Laren leverde uiteraard een ander resultaat op. Daar zijn de huizen zo’n 43 keer zo duur als de auto’s.

zaw1 carrepo8

Wie meer te besteden heeft, geeft ook meer uit aan een auto. Maar om meer inzicht te krijgen in wat een auto nu per maand kost, kun je het uitgebreide rapport van CarReport raadplegen. Dat laat ook de toekomstige waarde van de auto zien en daarmee weet je dus wat de auto de komende jaren aan waarde verliest. En je krijgt inzicht in de kosten van onderhoud, wegenbelasting en verzekering. Leuk aan de app is dat je verschillende autoverzekeringen kunt vergelijken en mocht je niet voldoende geld beschikbaar hebben om de auto aan te schaffen, met één klik vraag je vrijblijvend een financieringsvoorstel op.

zaw1 carrepo7

De CarReport-app is gratis te downloaden voor Apple en Android.

Voor meer informatie:
CarReport