CarReport – Wat zegt de geschiedenis van een tweedehandsauto?

Als je een tweedehandsauto koopt, is het belangrijk zoveel mogelijk te weten te komen over de geschiedenis van de auto: hoeveel en door wie is er mee gereden, hoe is die onderhouden? Bij autobedrijven krijg je vaak het onderhoudsboekje met stempels erbij, maar bij particulieren zijn die vaak nergens meer te vinden en is die kilometerstand echt zo laag?

carreportrdw 02

De kilometerstand zegt veel over de onderhoudscondities en ook over de veiligheid van een auto. Alle RDW erkende bedrijven zijn verplicht om elke keer dat een auto bij een garage is de kilometerstand te registreren. Hierdoor ontstaat er bij elk voertuig een reeks tellerstanden, die normaal gesproken netjes oplopend is. De tellerstand wordt dan beoordeeld als een logische reeks. Zijn de tellerstanden niet oplopend, dan is de teller waarschijnlijk teruggedraaid en wordt het oordeel ‘onlogisch’ gegeven.

carreportrdw 03

De tellerstand en nog heel veel andere informatie is terug te vinden in de CarReport-app door heel simpel het kenteken te scannen. Je kunt kiezen voor een basis- en een uitgebreid rapport. In het uitgebreide rapport worden bijvoorbeeld de APK’s vermeld met daarbij aangegeven wat er mis was met de auto en of dat is gerepareerd. De eigenarenhistorie laat zien hoeveel eigenaren auto heeft gehad in welk periode en of dat particulieren waren of bedrijven. Als een auto veel verschillende particuliere eigenaren heeft gehad, is dat meestal geen goed teken.

carreportrdw 05

De CarReport-app is gratis te downloaden voor Apple en Android.

Voor meer informatie:
RDW
CarReport