Conrad Mazda MaX5 Cup

De Conrad Mazda MaX5 Cup is een van de jongste en snelst groeiende raceklasses van Nederland. Close competition, betrouwbaarheid en vooral veel plezier is wat deze formule tot een succes maakt. Racen in de Conrad Mazda MaX5 is betaalbaar. De auto’s zijn goedkoop aan te schaffen en er zijn voldoende onderdelen verkrijgbaar voor onderhoud.

ZAW3-Mazda07

Het technische reglement van de serie staat weinig modificaties toe aan de auto. Daarnaast moet iedereen gebruik maken van specifieke onderdelen zoals dempers en banden. Door de identieke auto’s komt het dus vooral op de afstelling en het talent en inzicht van de rijder aan. De Conrad Mazda MaX5 Cup bestaat dit seizoen uit drie races per evenement, totaal 7 evenementen verdeeld over verschillende circuits.

ZAW3-Mazda06

Tijdens het Pinksterweekend op Circuit Park Zandvoort stonden zo’n 50 deelnemers aan de start. De gastrijder van deze race is presentator Gaston Starreveld. Gaston had al tien jaar niet meer geracet en daarom had hij in het begin wat moeite en moest hij redelijk achteraan starten. Maar omdat iedereen erg dicht bij elkaar zit kon hij nog de nodige mensen inhalen en had hij de tijd van zijn leven.

ZAW3-Mazda03

Voor meer informatie:
Mazda Motor Nederland
Conrad Mazda MaX5 Cup