Ford Driving Skills for Life

Studies tonen aan dat het percentage ongevallen het hoogst is onder jongeren in hun eerste paar honderd kilometer op de weg, en dat 60 procent van de ongelukken een gevolg is van onervarenheid. Per afgelegde kilometer hebben jonge bestuurders het grootste aandeel in alle soorten ongelukken – van blikschade tot aan fatale ongelukken.

AW05 Ford 2

Driving Skills for Life is een wereldwijd initiatief van Ford. Het is in 2003 in het leven geroepen om verkeersongevallen (doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren) terug te dringen. In 2013 is het initiatief uitgebreid naar Europa. Met deze gratis rijvaardigheids- en bewustwordingsproeven worden op een leuke en leerzame manier betere bestuurders gekweekt.

Ford Driving Skills for Life helpt jonge bestuurders hun vaardigheden verbeteren op vier kritische gebieden die de voornaamste veroorzakers van verkeersongevallen zijn: gevaren herkennen, omgaan met het voertuig, snelheid beheersen en ruimte bewaren.

AW05 Ford 3

Gedurende de praktijklessen nemen jonge bestuurders plaats achter het stuur van een Ford om de vier vaardigheden te verbeteren. Dit is de perfecte kans voor jonge bestuurders om samen met een professionele instructeur ervaring. En wat gebeurt er als je een slok op hebt? De deelnemers ervaren het dankzij het dronkenschapspak. Het ziet er misschien hillarisch uit, maar dankzij het pak ervaren de deelnemers hoe het is om dronken rond te lopen, met alle lichamelijke beperkingen inbegrepen.

AW05 Ford 1

Verkeersongevallen zijn doodoorzaak nummer 1 in deze leeftijdsgroep van 18 tot 24 jaar. Goed dat Ford dit wil aanpakken met het Driving Skills for Life-programma.

Voor meer informatie:
Ford Nederland 
Driving Skills For Life