Ford Driving Skills for Life

We gaan op pad met beginnend bestuurders. Wat kunnen ze heel goed? En waar zit nog ruimte voor verbetering? Hoe goed kun je rijden én een selfie maken, en wat heeft een paar biertjes voor effect op je motoriek?

Misschien een beetje teveel van het goede, maar studies tonen aan dat het percentage ongevallen het hoogst is onder jongeren in hun eerste paar  honderd kilometer op de weg, en dat 60 procent van de ongelukken een gevolg is van onervarenheid. Per afgelegde kilometer hebben jonge bestuurders het grootste aandeel in alle soorten ongelukken – van blikschade tot aan fatale ongelukken.

skills01

Driving Skills for Life is een wereldwijd initiatief van Ford. Het is in 2003 in het leven geroepen om verkeersongevallen (doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren) terug te dringen. In 2013 is het initiatief uitgebreid naar Europa. Met deze gratis rijvaardigheids- en bewustwordingsproeven worden op een leuke en leerzame manier betere bestuurders gekweekt.

skills04
Ford Driving Skills for Life helpt jonge bestuurders hun vaardigheden verbeteren op vier kritische gebieden die de voornaamste veroorzakers van verkeersongevallen zijn: gevaren herkennen, omgaan met het voertuig, snelheid beheersen en ruimte bewaren.

Gedurende de praktijklessen nemen jonge bestuurders plaats achter het stuur van een Ford om de vier vaardigheden te verbeteren. Dit is de perfecte kans voor jonge bestuurders om samen met een professionele instructeur ervaring.

skills06

Uit onderzoek van Ford blijkt dat een kwart van alle jonge bestuurders wel eens een selfie achter het stuur heeft gemaakt en dat meer dan de helft wel eens met een slok op achter het stuur heeft gezeten of hebben gezien dat vrienden dit doen. Vandaag dus ook een stuk bewustwording. Hoe erg leidt het maken van een selfie af? En tot wat voor ellende kan dat leiden?

skills10

En wat gebeurt er als je een slok op hebt? De deelnemers ervaren het dankzij het dronkenschapspak. Het ziet er misschien hillarisch uit, maar dankzij het pak ervaren de deelnemers hoe het is om dronken rond te lopen, met alle lichamelijke beperkingen inbegrepen.

skills09

En uiteraard wordt het rijden in extreem verraderlijke omstandigheden geoefend… een fijne gedachte met de winter voor de deur, terwijl je zelf misschien nog maar amper kilometers achter het stuur hebt gemaakt.

skills13

In totaal heeft Ford in dit weekend 450 jonge bestuurders beter en bewuster leren autorijden… en wereldwijd hebben al meer dan een half miljoen jonge autobilisten Driving Skills for Life ervaren.

Verkeersongevallen zijn doodoorzaak nummer 1 in deze leeftijdsgroep. Goed dat Ford dit wil aanpakken. Met z’n Driving Skills for Life voorkomt Ford dat er nog meer aanmeldingen komen voor de Slechtste Chauffeur van Nederland.

skills08

Voor meer informatie:
Ford Nederland
Driving Skills For Life