Ford Fiesta Red Edition & Fiesta 1.5 TDCi

De Ford Fiesta is de bestverkochte compacte auto van Europa, maar hoe houd je hem daar? Ford heeft continu nieuws omtrent deze auto en één van die nieuwtjes is de Fiesta Red Edition.

ford02

De spil van deze editie is de 1.0 Ecoboost turbobenzine motor die voor de vierde keer op rij Engine of the Year is geworden. De kleine krachtpatser perst in de Red Edition maar liefst 140 pk uit 1 liter.

ford03

Het maakt de auto lekker vlot. Bovendien was de Fiesta al een bovengemiddeld goede entertainer en die gretige motor maakt die lol alleen maar groter. De Red Edition heeft een snel uiterlijk en combineert die looks ook binnen met sportieve accenten en veel luxe.

ford04

Daarnaast bestaat er ook een Black Edition van de Fiesta. Op papier zijn ze identiek, maar waar de Red Edition een rode jas heeft met zwarte accenten, heeft de Black Edition deze kleuren precies andersom.

De Fiesta Red Edition is er vanaf 18.865,- euro.

ford06

Daarnaast is de zuinigste Fiesta nu ook een feit in de vorm van de nieuwe 1.5 TDCi met de 1.5 dieselmotor die we ook al kennen uit de vernieuwde Focus.

De auto is met deze motor goed voor 14% bijtelling en ondanks de strenger geworden fiscale regels, valt hij hiermee weer in een zuinig clubje waarvan spoeling inmiddels heel dun is. Niet voor niets kent deze Fiesta speciale Econetic Leaseversies, speciaal voor de zakelijke markt.

ford08

De zuinigste Fiesta ooit is er vanaf 16.195, – euro (Econetic Lease)

Voor meer informatie: Ford Fiesta