Ford Fiesta

AW02_Ford Fiesta 03

De Ford Fiesta is al sinds 1976 een leuke kleine auto die het goed doet bij jongvolwassenen. In 2017 komt de zevende generatie van het model op de markt. Nog nooit zaten er zoveel opties standaard op de auto die een paar jaar geleden alleen maar beschikbaar waren in het hogere segment van het merk zoals Adaptive Cruise Control en SYNC 3.

AW02_Ford Fiesta 01

De auto is er in 6 verschillende smaken, die stuk voor stuk zijn uitgerust met state-of-the-art technologieen. De Titanium-uitvoering heeft 16-inch lichtmetalen velgen, chromen elementen, sfeerverlichting en een met leder afgewerkte stuur, handrem en versnellingspook. De Fiesta Trend is verrassend elegant vormgegeven en zit tjokvol veiligheidstechnologieen. De ST-line-editie heeft opvallende lichtmetalen velgen en een sportief bodystyle pakket, maar dit is slechts uiterlijk vertoon. Voor een versie die een indrukwekkende 200pk onder de motorkap heeft moeten we wachten op de brute ST-variant, maar deze zal pas medio 2018 op de markt komen.

AW02_Ford Fiesta 05

Maar eerder wordt de Fiesta familie al uitgebreid met de uberluxe Vignale-uitvoering, die zich onderscheidt van de andere uitvoeringen door zijn prachtig vormgegeven grille en het overdadige interieur. Er is veel tijd gestoken in de gewatteerde lederen stoelen met uniek 6-hoekig stikwerk en het dashboard en middenconsole dat is afgewerkt met exclusief zacht leder. In 2018 wordt ook de eerste Fiesta Crossover verwacht: de Active. De robuuste vormgeving van de Active doet met haar dakrails, verhoogde zitpositie en extra beplating denken aan een SUV. Het avontuurlijk uiterlijk van de auto vraagt er gewoon om om van de begaande paden te gaan.

De nieuwe Ford Fiesta is als Trend, het “instapmodel”, verkrijgbaar vanaf 15.745 euro en de luxe Vignale is er vanaf 22.795. De ST-line en Titanium zitten daar tussenin, maar over de prijzen van de ST en de Active heeft het Amerikaanse merk nog niets bekend gemaakt.

Voor meer informatie:
Ford Fiesta