Ford SUV’s

AW22 - Ford 1

Ford heeft als doelstelling dat de komende drie jaar de verkoop van de SUV’s van het merk in Europa verdrievoudigt. Om deze doelstelling te helpen realiseren zijn er op dit moment al drie nieuwe SUV-modellen beschikbaar op de Nederlandse markt: de Ecosport, de Kuga en de Edge Vignale.

AW08 Ford SUV 01

De Ford Ecosport is de kleinste van het trio en onlangs werd het nieuwste model op de IAA in Frankfurt gepresenteerd. De auto schuift steeds verder op van een Sports Utility Vehicle naar een Smart Utility Vehicle, of te wel compact van buiten en ruim en goed uitgerust vanbinnen. Daarnaast oogt de auto luxer, omdat vanaf nu het kenmerkende reservewiel niet meer op de achterdeur zit.

AW22 - Ford 5

De Ford Kuga, het middelste broertje, is ook aan een nieuwe generatie toe. Hij volgt de designtaal van Ford die we ook al zien bij de Edge en EcoSport. Het meest kenmerkend is de nieuwe trapeziumvormige grille die hem een stoer uiterlijk geeft. Nog stoerder en sportiever is de S-Line-uitvoering met een stugger chassis, vette spoilers, wielen en sportstoelen.

AW22 - Ford 2

De grootste van de drie is de Ford Edge in de Vignale-uitvoering. De auto ademt alleen maar luxe uit. Je zit op stoelen die zijn afgemaakt met gewatteerd zeshoekig Windsor-leer en de auto staat op mooie gepolijste 19 inch aluminiumwielen.

Over niet al te lange tijd komt Ford ook met een electrische SUV met een actieradius vanaf 480 kilometer.

Voor meer informatie:
Ford Ecosport
Ford Kuga
Ford Edge Vignale