Het koopgedrag van Nederland met Gaspedaal.nl

De afgelopen weken zochten we alle ins en outs op occasiongebied. Hiervoor gingen we naar Gaspedaal.nl, een populaire zoeksite. Zij hebben een aanbod van meer dan 300.000 auto’s, ook van particulieren, en via hen zoek je meteen op 15 autowebsites tegelijk… Als geen ander weet Gaspedaal.nl dus waar Nederland naar zoekt! Kelly Ratering is één van de mensen achter deze populaire site, en weet precies wat er achter de schermen van Gaspedaal.nl schuil gaat.

zaw4gas2

Deze keer hebben we het over dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een auto. Vorige week zagen we al waar je op moet letten wanneer je de auto in het echt ziet, maar hoe kom je bij je auto? Wanneer kan je het beste zoeken? Gaspedaal.nl onderzocht het koopgedrag van Nederland, en vertelt nu hoe je dat koopgedrag in jouw voordeel kan gebruiken.

zaw4gas5

Mensen doen ongeveer drie maanden over een aankoop van occasion. In het begin van het zoekproces is het bekijken van auto’s vooral ook ter ontspanning. Wekelijks een rondje langs een zoekmachine om te kijken wat er voor aanbod is. In de aanloop naar een daadwerkelijke aanschaf gaat het zoekgedrag omhoog naar dagelijks. In de laatste weken zie je dat men weet welk merk de voorkeur heeft, maar dat er nog twijfel is tussen twee of drie modellen.

Een handige tip is om de site het werk te laten doen vóór jou. Je kan een zoekopdracht instellen en dan word jij op de hoogte gebracht als er nieuw aanbod is dat aan jouw opgegeven criteria voldoet. Auto’s kopen doen we het hele jaar door.

zaw4gas4

In de periode januari – februari vinden de meeste zoekopdrachten plaats. In aanloop naar de zomer zie je ook een verhoging. Wellicht gedreven door vakantiegeld. En de veronderstelling dat mensen in aanloop naar zomer meer zoeken op cabrio klopt ook. Als we naar het zoekgedrag van 2013 en 2014 kijken, zie je duidelijk een stijging in het carrosserietype cabriolet in het voorjaar en in de zomermaanden. Als we het vraag en aanbod principe er op los laten, kan het dus interessant zijn om jouw cabriolet in de winter te kopen.

zaw4gas7

Webwinkels schieten als paddenstoelen uit de grond, en inmiddels zijn wij daar aan gewend. Het gebruik van de digitale snelweg is bij het zoeken van een auto niet anders.

Wist je dat bijna 97 % van de mensen ook internet gebruiken bij het aanschaf van een auto, maar ruim de helft (55%) van de mensen nog steeds de autodealer als de belangrijkste bevestiging van de informatie beschouwen?

De invloed van familie en vrienden in de aankoop van een auto neemt verder af. Er zijn tenslotte zoveel reviews en tests te vinden op internet, van instanties en bedrijven die er “echt verstand van hebben”, en social media speelt ook een grote rol.

zaw4gas3

Dankzij internet ligt alle kennis voor het oprapen en kun je als autobezitter vakkundig en zeker op pad gaan om jouw nieuwe auto te gaan bezichtigen.

Voor meer informatie: Gaspedaal.nl