Hoe komt een CarReport tot stand?

Voor de meeste mensen is het kopen van een auto een behoorlijke investering. En waneer het om een gebruikte auto gaat, wil je wel zeker zijn van je zaak. Uit onderzoek blijkt dat ruim de helft van de Nederlanders dat niét is. 28% heeft geen idee of de prijs wel de juiste is, 36% controleert de kilometerstand niet en bijna 50% is weleens ontevreden geweest na aanschaf van een gebruikte auto.

aw30 carreport1

De meeste mensen (76%) zoeken via internet een nieuwe gebruikte auto. Maar wanneer je na lang zoeken eindelijk de juiste auto vind, die voldoet aan al jouw wensen, is het verhaal nog niet afgelopen. Hoe is de werkelijke staat van de auto? Zijn er geen verborgen gebreken? Iemand met een geoefend oog kan al een hoop aan een auto ontdekken en een doorgewinterde monteur zal ook een aardig oordeel kunnen vellen, maar wat als je dat niet hebt of bent? Dan kun je terugvallen op een autorapport, zoals die van CarReport.

aw30 carreport4

Met een app op je smartphone scan je eenvoudig het kenteken en dan komen meteen al de eerste basisfeiten over de auto tevoorschijn. Maar ga je voor het uitgebreide rapport, dan worden meer dan 300 specifieke velden blootgelegd. Je ziet dan meteen of de kilometerstand klopt. Via de Rijksdienst voor het Wegverkeer zie je of de kilometerstand logisch is, of onlogisch. Mocht dat laatste het geval zijn, dan is er waarschijnlijk met de kilometerstand geknoeid.

aw30 carreport5

Tegelijk zie je bijvoorbeeld hoeveel eigenaren de auto heeft gehad. Ook laat het rapport zien welke afkeur- of aandachtspunten er waren bij de APK –keuringen én hij geeft je inzicht in het verwachte onderhoud van de auto.

En als dát er allemaal oké uitziet, kun je misschien nog twijfelen over de prijs. Het rapport laat gelukkig de exacte showroom vraagprijs zien. Die komt tot stand door de auto’s van autobedrijven in Nederland te vergelijken, tezamen met taxatiedata. Daaruit komt ook de exacte consumentenprijs én de exacte inruilwaarde. En hij laat je de toekomstige verwachtingswaarde zien. Gecombineerd met onderhoud, wegenbelasting enzovoort, weet je hoeveel de auto je per maand kost. Met meteen ook een vergelijker voor je autoverzekering en zelfs een voorstel voor een financiering, mocht er een gaatje in je budget blijken te zitten. Handig toch?

aw30 carreport6

Er is zóveel bekend over een auto, maar de truc is alle data juist en duidelijk boven water te krijgen. Met een rapport van CarReport lukt dat. De app is nu te downloaden in de Apple App store en Google Play store.

Voor meer informatie:
CarReport