Hyundai Ioniq

Hyundai heeft een opvallende move gemaakt door de Ioniq als eerste auto ter wereld aan te bieden met drie verschillende aandrijfsystemen: volledig elektrisch, hybride met een benzinemotor en een plug-in hybrid. De filosofie van het merk is dat elektrisch rijden niet alleen toegankelijk en bereikbaar moet zijn voor iedereen, maar dat het ook moet passen bij de manier waarop en hoe vaak mensen hun auto gebruiken.

AW07 Hyundai Ioniq 1

In een Q-vormige pop-up store bij de Amsterdam Arena kon iedereen kennis maken met de nieuwe auto’s. Andreas Pol rijdt met de hybride versie, die standaard voorzien is van een zestrapsautomaat met dubbele koppeling, gescheiden climate control, achteruitrijdcamera, adaptieve cruise control en 7 airbags. De elektro- en benzinemotor zijn samen goed voor 141 pk. De hybride variant is verkrijgbaar van 21.995 euro.

AW07 Hyundai Ioniq 5

De plug-in hybride versie komt volgend jaar, maar de volledig elektrische versie is er nu al. Die is meteen een stukje luxer dan de hybride versie, met onder andere standaard navigatie en hij is er vanaf 31.995 euro. De auto is zakelijk interessant dankzij 4% bijtelling voor de komende 5 jaar. Bovendien krijg je er onder andere een laadkast bij voor thuis of op het werk, inclusief de installatie.

AW07 Hyundai Ioniq 3

Voor meer informatie:
Hyundai Ioniq Hybrid
Hyundai Ioniq Electric